CSI / RusiaInternațional

Lavrov declară că afirmațiile lui Zelenski privind lansarea de către NATO a ”atacurilor preventive” asupra Rusiei justifică ”operaţiunea specială” a Moscovei din Ucraina

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov a declarat vineri că remarcile preşedintelui Volodimir Zelenski, care sugerează că NATO ar trebui să lanseze atacuri preventive asupra Rusiei, au confirmat necesitatea aşa-zisei ”operaţiuni speciale” în Ucraina, relatează Reuters.

„Procedând astfel, (n.r. Zelenski) a prezentat, în esenţă, lumii alte dovezi ale ameninţărilor reprezentate de regimul de la Kiev. De aceea a fost lansată o operaţiune militară specială pentru a le neutraliza”, a declarat Lavrov.

Într-o discuţie cu un think tank australian joi, Volodimir Zelenski a spus că este de părere că atacurile sunt necesare pentru a împiedica orice utilizare a armelor nucleare.

Lavrov, însă, nu a intrat în detalii în ceea ce priveşte natura atacurilor la care face referire şi nu a menţionat nevoia de atacuri nucleare.

Purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, a denunţat comentariile lui Zelenski drept ”un apel de a începe încă un război mondial cu consecinţe imprevizibile şi monstruoase”, potrivit agenţiei de presă RIA.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *