Externe

Isterică în Rusia. Zelenski a propus ca NATO să răspundă preventiv la amenințările Federației Ruse

Președintele ucrainean Volodimir Zelenskyy a cerut NATO să răspundă preventiv la amenințările nucleare ale Rusiei prin creșterea presiunii. Declarația a fost interpretată în Rusia ca un apel la un atac nuclear asupra Rusiei.

Zelenski despre ce ar trebui să facă NATO pentru a descuraja Rusia să folosească arme nucleare: “Vedem deja că acești oameni sunt capabili de astfel de pași teribili. Ce ar trebui să facă NATO? Să facă imposibilă utilizarea armelor nucleare de către Rusia. Dar ceea ce este important – fac din nou apel la comunitatea internațională, așa cum am făcut-o și înainte de 24 februarie. Lovituri preventive, astfel încât să știe ce li se va întâmpla dacă le folosesc. Nu invers – așteptând lovituri nucleare din partea Rusiei ca să poată spune: “Oh, voi sunteți așa? Ei bine, țineți-o departe de noi.” Să reconsidere aplicarea presiunii lor – asta ar trebui să facă NATO, să reconsidere modul în care este aplicată”.

După această declarație, reprezentanții ruși au început să spună că Zelenski a vrut să declanșeze un război nuclear.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, a declarat că Occidentul incită la un război nuclear și ar putea distruge planeta cu mâinile lui Zelenski, în timp ce secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, a calificat cuvintele lui Zelenski drept un apel la “începerea unui război mondial cu consecințe imprevizibile și teribile“.

Secretarul de presă al președintelui ucrainean, Serghei Nikiforov, a explicat că Zelenski se referea la sancțiunile preventive care urmau să fie impuse înainte de o invazie rusă la scară largă pe 24 februarie: “Președintele vorbea despre o perioadă până la 24 februarie. Atunci ar fi trebuit să se aplice măsuri preventive pentru a împiedica Rusia să declanșeze un război. Permiteți-mi să vă reamintesc că singurele măsuri în cauză erau atunci sancțiunile preventive. Numai Rusia teroristă poate șantaja lumea cu explozii la centrala nucleară și cu tot felul de aluzii la utilizarea armelor nucleare. Nu veți auzi niciodată astfel de apeluri din Ucraina.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *