InternaționalRăzboi

Liderul tătarilor din Crimeea îi sfătuieşte pe ocupanții ruşi să părăsească peninsula: „Nu mai pierdeţi timpul, plecaţi!”

După exploziile care au avut loc, marţi, 9 august, la baza aeriană din Novofedorivka (Crimeea), liderul tătar Refat Ciubarov i-a sfătuit pe ocupanții ruşi să părăsească peninsula anexată în 2014 , scrie agenția de presă RBC, citată de G4media.

„Cetățeni ai Rusiei, ați primit un prim ‘apel’, care vă spune că trebuie să părăsiți imediat teritoriul Crimeii ocupate de Federația Rusă” – a transmis acesta pe o reţea socială. De asemenea, Ciubarov a subliniat că prezenţa rușilor în Crimeea este „ilegală și criminală”.

„Nu mai pierdeţi timpul, plecaţi! Tineţi minte că cel care traversează astăzi podul peste strâmtoarea Kerci va avea de câştigat” a mai adăugat Refat Ciubarov.

Anterior, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a afirmat că Ucraina va recupera cu siguranță Crimeea şi că războiul declanşat de Rusia trebuie să se încheie pe teritoriul peninsulei, unde a început în 2014. Marţi după-amiază, în Crimeea au avut loc explozii la baza aeriană din Novofedorivka, pe care invadatorii ruși o folosesc inclusiv în războiul împotriva Ucrainei.

Cel puțin o persoană a murit și mai multe au fost rănite. Partea ucraineană neagă implicarea în exploziile respective. Pentru prima dată Moscova declară că Ucraina nu poartă nici o vină.

Ministerul rus al Apărării a transmis ulterior că explozia survenită la aerodromul militar Saki a fost provocată de detonarea muniţiei de aviaţie şi că nu sunt victime, relatează presa rusă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *