Actualitate

Lista alimentelor care pot fi mâncate chiar și după data de exprirare. Care sunt acestea

Nu toate produsele ne fac rău dacă le consumăm după data de expirare, scrisă pe ambalaje. E bine de știut că unele alimente ar putea fi consumate o perioadă şi după ce le expiră valabilitatea. Motivul?- Alimentele rezistă mai mult în zilele noastre datorită procedurilor moderne de conservare, dar şi datorită faptului că frigiderele au devenit disponibile pe scară foarte largă. 

În multe cazuri, data de expirare este doar orientativă. O serie de produse pot fi consumate şi după ce aceasta trece.

Lista alimentelor ce pot fi consumate şi după termenul de expirare:

Ouă. În general, ouăle pot fi mâncate până la 5 săptămâni după ce au fost cumpărate, dacă au fost ţinute la rece în această perioadă. Mirosul este cel mai bun semn. 

Laptele. În general, laptele mai este bun de consum încă o săptămână după data de expirare, dacă recipientul nu a fost deschis. Evident dacă are un miros ciudat, trebuie aruncat. Pentru a mări perioada de consum, laptele trebuie depozitat în frigider, nu pe uşa acestuia, unde este expus la fluctuaţii de temperatură.

Brânza. Important! Brânzeturile tari rezistă mai mult decât cele moi.

Mierea. E bine de știut că despre miere se spune că nu se strică niciodată, aşa încât data de expirare nu are o importanţă prea mare. Trebuie doar să închideţi borcanul de fiecare dată când folosiţi mierea şi să păse să verificaţi însă aspectul şi mirosul lor. Alte produse din această categorie: sucul de fructe, pâinea, pastele, iaurtul, îngheţata, produsele conservate. Trebuie să verificaţi însă aspectul şi mirosul lor.

Sursa: Evz.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *