Social

LISTĂ. Cine sunt membrii comisiei create în Parlament care va selecta candidații la funcția de Avocat al Poporului pentru drepturile copilului

Candidații la funcția de Avocat al Poporului pentru drepturile copilului vor fi selectați de către o comisie creată joi, în Parlament.

Astfel, comisia va avea șase membri, reprezentanți ai Comisiei drepturile omului și relații interetnice și ai Comisiei juridice, numiri și imunități, în baza principiului reprezentării proporționale a majorității și opoziției parlamentare. Este vorba despre deputații Veronica Roșca, Ana Calinici și Vitali Gavrouc de la Partidul Acțiune și Solidaritate, precum și de socialiștii Grigore Novac și Vasile Bolea, scrie Ziarul Național.

Astfel, comisia urmează să adopte Regulamentul privind organizarea și desfășurarea concursului public pentru selectarea candidaților la funcția de Avocat al Poporului pentru drepturile copilului. Ulterior, în termen de 60 de zile, vor fi prezentate candidaturile în plenul Parlamentului.

În prezent, Avocatul Poporului pentru drepturile copilului este Maia Bănărescu, care a fost numită în această funcție în 2016, pe un mandat de șapte ani. Mandatul acesteia expiră în luna aprilie a acestui an.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *