Lista GUVERNULUI PONTA. Biografia viitorului ministru de externe al României

"Guvernul va fi condus doar de la Palatul Victoria, nu de la Cotroceni, nici din Kiseleff 10, sediul PSD", a promis premierul desemnat. De asemenea, Ponta a anunţat că, de acum încolo, dacă o moţiune simplă contra unui ministru va fi adoptată în Parlament, acel ministru va fi schimbat. De precizat că, în prezent, moţiunile simple n-au alt efect decât de "atenţionare" a ministrului.
În ceea ce priveşte alegerea titularilor, Ponta a spus că a ţinut cont de experienţa profesională a fiecăruia, pentru că "nu este timp de învăţat" şi pentru a face, astfel, o diferenţiere faţă de fostul Guvern, format preponderent din persoane neexperimentate.
Lista Guvernului Ponta:
Premier – Victor Ponta
Ministul Agriculturii – Daniel Constantin (PC)
Ministrul Finanţelor – Florin Georgescu (PSD) – vicepriministru
Ministrul Apărării – Corneliu Dobriţoiu (PNL)
Ministerul de Externe – Andrei Marga (PNL)
Ministrul Transporturilor – Ovidiu Silaghi (PNL)
Ministrul Administraţiei şi Internelor – Ioan Rus (PSD)
Ministrul Economiei – Daniel Chiţoiu (PNL)
Ministrul Educaţiei – Corina Dumitrescu (PSD)
Ministrul Dezvoltării şi Turismului – Eduard Hellvig (PNL)
Ministrul Culturii – Mircea Diaconu (PNL)
Ministrul Muncii – Mariana Câmpeanu (PNL)
Ministrul Sănătăţii – Vasile Cepoi (PSD)
Ministrul Comunicaţiilor – Dan Nica (PSD)
Ministrul Mediului – Rovana Plumb (PSD)
Ministrul Afacerilor Europene – Leonard Orban
Ministrul Justiţiei – Titus Corlăţean (PSD)
Ministrul delegat pentru Administraţie – Victor Paul Dobre (PNL)
Ministrul delegat pentru relaţia cu Parlamentul – Mircea Duşa (PSD)
Ministru delegat pentru mediul de afaceri – Lucian Isar
Ministrul delegat pentru dialog social – Liviu Marian Pop
Ministrul delegat pentru strategii guvernamentale şi relaţii cu societate civilă – Victor Alistar
Cine este ANDREI MARGA
Andrei Marga (n. 22 mai 1946, București) este un om de cultură român, profesor universitar doctor în filosofie și fost rector al Universității Babeș-Bolyai din Cluj, laureat al premiului Herder în anul 2005. Este căsătorit cu Delia-Felicia Marga, conferențiar universitar doctor la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din Cluj.
Andrei Marga este autorul a numeroase cărți având ca subiect istoria filosofiei moderne și contemporane, filosofia politică și filosofia religiei. Activitatea sa academică este recunoscută pe plan internațional. A fost ministru al Educației Naționale între 5 decembrie 1997 și 28 decembrie 2000, în cabinetele Ciorbea, Vasile și Isărescu, din partea PNȚCD. După eșecul acestui partid la alegerile din 2000 a deținut pentru scurt timp funcția de președinte al PNȚCD, iar mai apoi s-a înscris în PNL.
În calitate de ministru de resort a lansat programul unei reforme a învățământului, efectuând reforma programului de predare, schimbări în managementul academic și financiar al educației, descentralizarea și reorganizarea cercetării. A promovat forme avansate de cooperare internațională, vizând tranziția completă a României spre sistemul european de educație.
În calitate de rector al Universității Babeș-Bolyai din Cluj, a pretins că a transformat această instituție într-o universitate cu caracter multilingvistic și multicultural, ceea ce a dus la o recunoaștere a instituției de rețeaua universitară internațională, dar în practică nu s-a realizat acest obiectiv.
La 15 martie 2011 patriarhul Daniel Ciobotea al Bisericii Ortodoxe Române i-a acordat Crucea patriarhală pentru mireni.
via Gandul.info