CSI / RusiaInternațional

Lituania solicită noi sancțiuni Rusiei, după ce Putin a anunțat că va amplasa arme nucleare în Belarus

Lituania va solicita noi sancțiuni ca răspuns la planul Rusiei de a amplasa arme nucleare tactice în Belarus, a declarat duminică ministrul său de externe, anunță Sky News.

„Împreună cu partenerii săi euro-atlantici, Lituania va decide cum să reacționeze la aceste planuri militariste ale regimurilor rus și belarus. Ca una dintre măsurile de răspuns, Lituania va solicita adoptarea de noi sancțiuni”, a precizat ministerul de Externe al Lituaniei într-un comunicat de presă.

Rusia nu a staţionat, pentru moment, nicio rachetă nucleară în Belarus, a anunţat sâmbătă, Casa Albă, relatează CNN, citată de G4media.

”Va fi necesar să ne uităm unde va duce asta”, a răspuns purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţional american (NSC) de la Casa Albă, John Kierby, întrebat despre anunţul preşedintelui rus Vladimir Putin cu privire la desfăşurarea de armament nuclear tactic în Belarus.

”Nu am observat niciun indiciu care să arate că şi-a respectat această promisiune sau că a mutat vreo armă nucleară”, i-a spus Kirby lui Margaret Brennan, la emisiunea CBS’ „Face The Nation”.

Vladimir Putin a anunţat sâmbătă că Rusia urmează să desfăşoare armament nuclear ”tactic” în Belarus şi că zece avioane au fost echipate pentru a fi pregătite să folosească acest tip de armament.

Statele Unite minimalizează această declaraţie şi susţin că nimic nu arată că Rusia ar intenţiona să folosească arma nucleară.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Americanii nu au curaj sa intre in conflict direct cu Rusii pentru ca vor pierde, ii arunca in fata pe estici. Rusia va distruge NATO – Douglas Macgregor, advisor to the Secretary of Defence during Trump administration. Army veteran and leader on the battlefield in the Gulf war and 1999 NATO bombing of Yugoslavia. Vezi Wikipadia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *