Politică

LIVE. Deputații, în ședință: Implementarea unor considerente din Hotărârea CC privind controlul constituționalității Partidului „Șor”, pe ordinea de zi

Legislativul se întrunește joi, 13 iulie, în ședință plenară. În urma suplimentării ordinii de zi, deputații vor examina proiectul de lege privind implementarea unor considerente din Hotărârea Curții Constituționale (CC) privind controlul constituționalității Partidului Politic „Șor”, precum și modificări la componența numerică și nominală a unor grupuri parlamentare de prietenie sau delegații ale Parlamentului.

Proiectul de lege a fost elaborat de un grup de deputați ai Fracțiunii Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), înregistrat marți în Parlament. Inițiativa legislativă prevede că persoanele care, prin funcțiile pe care le ocupau, reprezentau partidul politic „ȘOR”, declarat neconstituțional prin Hotărârea Curții Constituționale (CC), nu vor avea voie să candideze la alegeri în următorii 3 ani.

De asemenea, pe ordinea de zi se află și proiectul de lege pentru denunțarea Acordului privind barierele tehnice în zona comerțului liber, semnat la Moscova la 20 iunie 2000.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *