CSI / RusiaInternaționalRăzboi

Londra consideră că Moscova are probleme în implementarea mobilizării parțiale: „E un semn al slăbiciunii Rusiei”

Marea Britanie se îndoieşte de capacitatea Rusiei de a implementa mobilizarea parţială ordonată a 300.000 de rezervişti pentru războiul împotriva Ucrainei, informează joi, 22 septembrie, DPA și Agerpres.

„Este probabil ca Rusia să se lupte cu provocările logistice şi administrative chiar şi pentru a aduna personalul de 300.000”, a consemnat joi, Ministerul Apărării la Londra în actualizarea sa zilnică a informaţiilor din război.

De asemenea, el consideră că ”este puţin probabil ca multe dintre aceste trupe să fie efectiv gata de luptă luni de zile”, a adăugat că vede mobilizarea parţială ca un semn al slăbiciunii Rusiei.

„Acţiunea este efectiv o recunoaştere că Rusia şi-a epuizat rezerva de voluntari dispuşi să lupte în Ucraina” a declarat ministerul britanic.

„Chiar şi această mobilizare limitată este probabil să fie foarte nepopulară în părţi ale populaţiei ruse. Putin acceptă un risc politic considerabil în speranţa de a genera o putere de luptă atât de necesară”, potrivit ministerului.

Vă amintim că miercuri, 21 septembrie, Putin a ordonat mobilizarea parţială a 300.000 de rezervişti cu o zi înainte pentru a acoperi golurile forţei de luptă în războiul de agresiune împotriva Ucrainei, aminteşte DPA.

Ministerul britanic al Apărării publică zilnic actualizări de informaţii despre cursul războiului Rusiei împotriva Ucrainei de când a început la 24 februarie 2022.

Acesta este modul guvernului britanic de a contracara naraţiunea rusă şi a-i ţine pe aliaţi la curent cu evoluţiile. Moscova acuză Londra că a devenit ţinta unei campanii de dezinformare, relatează sursa citată.

Puteţi urmări ştirile Timpul.md şi pe Facebook!


1 comentariu

  1. E de rau caci nu se stie cati rezervisti rusi vor fi chemati sub arme. Acestia sunt persoane care au efectuat stagiul militar si poate au prins si cateva mobilizari. Nu e bine ce se intampla! Ei pot face instructie 2 saptamani si apoi pot fi dusi pe front.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.