Actualitate

Lovitură uriașă pentru Putin înaintea „sărbătorii” de 9 mai. Fregata „Amiralul Makarov” a fost scufundată de ucraineni, după ce a fost lovită de rachete (Foto, video)

Fregata ”Amiralul Makarov”, care era considerată de experții militari internaționali principala țintă a militarilor ucraineni după scufundarea crucișătorului ”Moskva”, ar fi fost lovită de rachete ”Neptun”.

Pare din ce în ce mai probabil ca afirmațiile despre fregata rusă amiralul Makarov lovit de rachetele antinave ucrainene în largul coastei Odessei să fie adevărate, mai multe nave și avioane de salvare se află în zonă, iar dronele de supraveghere americane țin ochii pe ea.

Imagini cu incendiul de pe fregata rusească. Deocamdată nu există o confirmare clară că nava a fost lovită de rachete de tip Neptun

Potrivit presei din Ucraina, ca urmare a exploziei, la bordul fregatei ar fi izbucnit un incendiu.

Informații privind lovirea ”Amiralului Makarov” au apărut pe rețelele de socializare încă de joi seara, însă presa abia acum a primit și o confirmare oficială în acest sens.

Fregata, care este cea mai nouă și performantă din flota rusă, a fost construită în perioada 2012-2015 și a fost lansată pe apă în 2017.

Amintim că luna trecută crucișătorul ”Moskva”, care era nava amiral a flotei ruse la Marea Neagră, a fost lovit de două rachete de tip ”Neptun” și s-a scufundat.

Cum au reușit ucrainenii să distrugă o nouă navă a rușilor

Conform opiniilor experților militari, dronele Bayraktar au reușit să anihilieze sisteme defensive anti-aeriene rusești de pe Insula Șerpilor. Anterior această funcție era rezervată pentru nava „Moskva”, după scufundarea crucișătorului, rușii au mizat pe apărarea navelor sale pe sistemele de pe Insula Șerpilor. Imaginile de mai jos dovedesc că dronele Bayraktar pot anihla sistemul defensiv anti-aerian rusesc.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *