CSI / RusiaInternaționalRăzboiUE / Nato

Lukașenko acuză Ucraina că încearcă ”să târască” cu orice preț NATO în război

Cel mai loial aliat al lui Putin, Aleksandr Lukaşenko, a acuzat joi, 1 decembrie, Ucraina că încearcă ”să târască” cu orice preţ NATO în conflictul armat cu Rusia, transmite BELTA și Agerpres.

”Toate agenţiile forţelor de securitate remarcă o creştere a numărului de provocări în apropierea frontierei de stat. Ucraina, sub orice pretext, încearcă să târască trupele statelor membre ale NATO în conflict”, a susţinut Lukaşenko în cadrul unei reuniuni cu privire la situaţia politico-militară din proximitatea Belarus.

În opinia sa, o dovadă în acest sens o reprezintă căderea unei rachete pe teritoriul Poloniei, despre care iniţial Occidentul a crezut că este de provenienţă rusească, însă ulterior a exprimat opinia că dispozitivul ar fi putut fi lansat de Ucraina şi a căzut din greşeală pe teritoriul polonez.

De asemenea, dictatorul Lukaşenko a insistat că Belarusul ”a reuşit până acum să evite ca un adversar potenţial să folosească forţa militară împotriva ţării” sale.

Totuşi, el a cerut agenţiilor de apărare din Belarus să continue să monitorizeze constant orice indiciu privind o posibilă ”pregătire a unei agresiuni directe împotriva ţării noastre”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *