CSI / RusiaInternaționalRăzboiUE / Nato

Lukașenko acuză Ucraina că încearcă ”să târască” cu orice preț NATO în război

Cel mai loial aliat al lui Putin, Aleksandr Lukaşenko, a acuzat joi, 1 decembrie, Ucraina că încearcă ”să târască” cu orice preţ NATO în conflictul armat cu Rusia, transmite BELTA și Agerpres.

”Toate agenţiile forţelor de securitate remarcă o creştere a numărului de provocări în apropierea frontierei de stat. Ucraina, sub orice pretext, încearcă să târască trupele statelor membre ale NATO în conflict”, a susţinut Lukaşenko în cadrul unei reuniuni cu privire la situaţia politico-militară din proximitatea Belarus.

În opinia sa, o dovadă în acest sens o reprezintă căderea unei rachete pe teritoriul Poloniei, despre care iniţial Occidentul a crezut că este de provenienţă rusească, însă ulterior a exprimat opinia că dispozitivul ar fi putut fi lansat de Ucraina şi a căzut din greşeală pe teritoriul polonez.

De asemenea, dictatorul Lukaşenko a insistat că Belarusul ”a reuşit până acum să evite ca un adversar potenţial să folosească forţa militară împotriva ţării” sale.

Totuşi, el a cerut agenţiilor de apărare din Belarus să continue să monitorizeze constant orice indiciu privind o posibilă ”pregătire a unei agresiuni directe împotriva ţării noastre”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *