Externe

Lukașenko declară că Belarusul va „va apăra Ucraina de polonezi: Dacă ne vor cere nouă și rușilor, noi le vom apăra integritatea

Președintele Belarusului, Aleksandr Lukașenko, spune că Belarusul va „proteja vestul Ucrainei” de Polonia și a acuzat această țară că intenționează să anexeze regiunea, conform Nexta. Mai mult ca atât, dictatorul bielorus spune că ar „sări în apărarea ucrainenilor, împreună cu rușii”, dacă i s-ar cere acest lucru, o declarație cu atât mai ridicolă cu cât rușii au atacat Ucraina inclusiv de pe teritoriul Belarusului.

„Nu putem permite polonezilor să ne înconjoare pe toți. Aceasta e o opțiune periculoasă. Am mai spus eu o dată – dacă ucrainenii ne vor cere nouă și rușilor să îi ajutăm să-și mențină integritatea, o vom face”, a spus dictatorul Lukașenko.

Totodată, Lukașenko a afirmat că în spatele Poloniei stau americanii, care le oferă finanțare și armament și desfășoară forțe armate.

Lukașenko a acuzat, din nou, că Polonia este controlată de americani și că aceștia oferă finanțare și armament acestei țări pentru a „împărți” Ucraina.

„Noi vedem acest lucru. Prin urmare, trebuie să mențin forțele armate în alertă atât în vest, cât și în sud. Am desfășurat zece divizii de-a lungul frontierei pentru a sprijini polițiștii de frontieră, astfel încât nimeni nu va putea pătrunde în Belarus, așa cum se plănuia să o facă”, a mai spus președintele.

Sursa: Digi24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *