Externe

Lupta împotriva dezinformării, discutată la Președinție cu partenerii germani 

Echipa prezidențială a discutat despre eforturile comune în contracararea dezinformării cu partenerii germani, în contextul creării Centrului pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării, informează MOLDPRES.

Astfel, potrivit Serviciului de presă al instituției prezidențiale, șeful de cabinet al președintelui Maia Sandu, Adrian Băluțel și consiliera pentru afaceri externe și comunicare strategică, Olga Roșca, au avut o întrevedere cu Excelența Sa, Margret Uebber, Ambasadoarea Germaniei la Chișinău, Claudia Hermes, Directoarea de țară a Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) și managera de proiect, Martina Karaparusheva. Discuțiile au avut loc în contextul lansării unui nou proiect al GIZ în Moldova – „Info Trust Alliance”, finanțat de Ministerul Federal al Afacerilor Externe.

În contextul provocărilor de securitate din regiune și a atacurilor hibride asupra Republicii Moldova, proiectul „Info Trust Alliance” va sprijini instituțiile partenere la asigurarea securității informaționale a cetățenilor. În cadrul discuțiilor, a fost reiterat faptul că acest nou angajament reafirmă parteneriatul moldo-german puternic și viziunea comună pentru o Moldova mai rezistentă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *