Moldova

Lupu: Adrian Candu va părăsi funcția de președinte al Parlamentului

Anunţul a fost făcut de preşedintele formaţiunii Marian Lupu la postul de televiziune RTR-Moldova.

Declaraţia survine în condiţiile în care la momentul actual Partidul Democrat, după învestirea Guvernului Pavel Filip, deţine două funcţii –cheie în stat – cea de preşedinte al Parlamentului şi de premier.

„Partidul Democrat înţelege că avem o guvernare de coaliţie şi nu poate ca o componentă din majoritatea parlamentară să ocupe toate funcţiile-cheie în stat. Această formă de guvernare presupune un echilibru, de aceea Partidul Democrat va ceda funcţia de preşedinte al Parlamentului. Aceasta se va întâmpla, o sută de procente, până la alegerea şefului statului”, a declarat Marian Lupu.

Potrivit lui,” cu cât mai repede se va întâmpla acest lucru cu atât mai bine”.

Întrebat dacă actualul preşedinte al Parlamentului ştie că va trebuie să plece din această funcţie, Marian Lupu a menţionat că Andrian Candu ştie despre acest fapt, pentru că el face parte din echipa şi conducerea PDM. „Andrian Candu este un om şi coleg minunat. Are o pregătire foarte bună, inteligent şi pentru mine este o adevărată plăcere să am aşa om în echipă”, a declarat Marian Lupu.

În plus, potrivit lui, actualul preşedintele al Parlamentului face parte din rândul acelor oameni, „care niciodată nu se ţin cu dinţi de fotoliu”.

Totodată, Marian Lupu a precizat că nu ştie cine va prelua funcţia de preşedinte al Parlamentului, exponenţii Partidului Liberal sau cineva din foştii deputaţi PCRM. „Acest lucru se va stabili în cadrul negocierilor din majoritatea parlamentară”, a adăugat Marian Lupu.

Moldova.ORG reaminteşte că la 11 ianuarie 56 de deputaţi din Parlament au semnat o declaraţie de constituire a majorităţii parlamentare. Aceasta a fost semnată de către 20 din PD, 13 din PL, 14 ex-comuniști+ Petru Știrbate, și 8 din PLDM.

Sursa: Moldova.org

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *