Eveniment

Lupu: Molojen – demis, pașapoarte biometrice mai ieftine de 2 ori

La 2 săptămâni de la prima ședință, când Marian Lupu a criticat dur activitatea instituțiilor subordonate Legislativului, au apărut și primele rezultate. „Prețul pașapoartelor biometrice se va micșora de cca 2 ori”, a declarat Marian Lupu la finele ședinței de astăzi, 9 martie, în cadrul căreia demnitarii au raportat președintelui despre rezultatele întreprinse.

Astfel, un pașaport biometric eliberat în 6 ore va costa 1420 de lei, de două ori mai puțin decât prețul anunțat anterior, iar în timp de 24 ore – de la 2130 la 1200 lei.  

Totodată, potrivit lui Lupu, directorul ÎS "Registrul", Vladimir Molojen, va fi demis. Asta pentru că în opinia președintelui interimar, acesta nu a gestionat corect fondurile întreprinderii. Lupu a mai spus că principala problemă continuă a fi reglementarea prețurilor, menționând că în unele cazuri prețurile sunt majorate nejustificat. Acesta a reiterat că insituțiile vizate trebuie să muncească conform legii.

Amintim că la sfârșitul lunii februarie, Lupu a convocat o ședință ad-hoc cu participarea șefilor instituțiilor subordonate Parlamentului,în cadrul căreia a criticat activitatea acestora.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *