Război

Măcelul HIMARS. Rușii au pierdut în câteva minute zeci de tunuri, un tanc și cel puțin patru camioane / video

Lansatoarele de rachete HIMARS din dotarea forțelor ucrainene continuă să provoace pierderi importante în rândul armatei ruse. Forțele speciale ucrainene au publicat pe rețelele sociale o înregistrare video care arată efectele bombardamentelor HIMARS împotriva pozițiilor ruse din Ucraina. În urma unui astfel de atac, forțele ruse au pierdut cel puțin trei lansatoare de rachete BM-27 „Uragan”, cel puțin trei obuziere Msta-S de 125 milimetri, precum și alte echipamente militare.

Imaginile, suprinse de o dronă de supraveghere a armatei ucrainene, mai prezintă distrugerea a cel puțin unui tanc și a 4 lansatoare BM-21 Grad, de tip „Katiușa”. Alte 4-6 camioane de transport au fost de asemenea distruse sau avariate în urma bombardamentelor.

Lansatoarele „Uragan” și obuzierele autopropulsate Msta-S sunt printre cele mai moderne piese de artilerie din dotarea armatei ruse.

Conform site-ului Oryx, care documentează pierderile ambelor tabere din războiul din Ucraina strict în baza dovezilor foto-video, Rusia a pierdut cel puțin 129 de lansatoare de rachete (Grad, Uragan etc.) și cel puțin 226 de obuziere autopropulsate (inclusiv 93 model Msta).

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *