Actualitate

MAE rus, acuzat de distorsionarea declarației lui Merkel despre anexarea Crimeei

Propria intepretare a cuvintelor lui Merkel a fost postata de Zaharova pe pagina sa de Facebook.

„Cineva și-ar fi imaginat acum câțiva ani că cancelarul german va rezolva complicata dilema a Crimeei, referindu-se la aceasta în contextul unificării Germaniei?“ – a scris Zaharova.

Purtatorul de propaganda al MAE a adugat că divizarea din voința straina a poporului a avut loc între Rusia și Crimeea, nu între Ucraina și Crimeea.

„Avem acum un argument concret suplimentar, arătând în mod clar adevărul istoric a ceea ce s-a întâmplat (anexarea Crimeei). Pentru că au fost despartite popoarele din Rusia și Crimeea, nu cel din Ucraina de cel din Crimeea, care s-a confirmat nu numai prin referendum din 2014, dar si de referendumurile, precum și încercări de referendumuri care au avut loc dupa prăbușirea URSS. Dar, pe de altă parte, aceasta nu exclude faptul că mass-media germană va scrie mâine că „hackeri ruși“, care atât de activ baga frica în germani, de această dată au spart nu serverul de campanie al candidatului principal, ci direct pe candidat” – a spus Zaharova.

Anterior, într-un interviu cu Frankfurter Allgemeinen Sonntagszeitung, Merkel s-a opus categoric să accepte anexarea Crimeei de catre Rusia, dând ca exemplu situația care a dus la divizarea Germaniei de dupa al Doilea razboi mondial.
Merkel a spus: „Când am auzit, de exemplu, că ar trebui să acceptăm anexarea ruseasca a Crimeei, m-am gândit: ce se întâmpla cu noi dacă și în RDG (Germania de Est) s-ar fi folosit sloganuri similare?“

Sursa: Paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *