Actualitate

MAE ucrainean: „Lavrov spune că Moscova va depune toate eforturile pentru a proteja populația de limbă rusă din Moldova. Acesta a fost tocmai pretextul fals pe care l-a folosit Rusia pentru a-și justifica invazia în Ucraina”

Ministerul de Externe ucrainean notează că în timpul invadării Ucrainei, Rusia a spus aceleași declarații ca și acum cu privire la Republica Moldova.

Astfel, potrivit Știri.md, acest lucru se arată în mesajul secretarului de presă al ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei, Oleg Nikolenko, publicat pe pagina sa de Twitter în legătură cu declarațiile lui Serghei Lavrov.

„Lavrov spune că Moscova va depune toate eforturile pentru a proteja populația de limbă rusă din Moldova. Pe asta am văzut-o. Acesta a fost tocmai pretextul fals pe care l-a folosit Rusia pentru a-și justifica invazia în Ucraina.

Ne exprimăm sprijinul deplin pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova”, a transmis Nikolenko.

Vă amintim că Lavrov a declarat, pe 31 august, că „Rusia este dispusă să facă totul pentru a proteja interesele populației vorbitoare de limbă rusă din Republica Moldova. Să nu uităm că, pe lângă Transnistria, în Moldova mai există și Găgăuzia, care, de asemenea, revendică un statut special”.

Astfel, potrivit acestuia, Rusia va considera, de asemenea, orice acțiuni în care vede o amenințare la adresa ”pacificatorilor” săi din Transnistria drept un atac asupra Rusiei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *