CSI / RusiaPolitică

MAEIE reacționează la decizia Rusiei de a interzice intrarea în țară pentru unele persoane oficiale din R. Moldova

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a venit cu reacții după ce Rusia a instituit interdicția de intrare pentru unele persoane oficiale din Republica Moldova, comunică MOLDPRES.

„Decizia de răspuns a părții ruse este una regretabilă, nu este prima oară când autoritățile ruse recurg la astfel de măsuri. Republica Moldova rămâne ferm angajată în contracararea acțiunilor destabilizatoare. Este cunoscut faptul că decizia anterioară a autorităților Moldovei de instituire a parității colaboratorilor misiunilor diplomatice ale Federației Ruse la Chișinău și Republicii Moldova la Moscova a fost luată urmare a multiplelor acțiuni de implicare în afacerile interne ale țării noastre. Măsura în cauză corespunde prevederilor Convenției de la Viena privind relațiile diplomatice”, a declarat Igor Zaharov, consilierul pe comunicare al ministrului de Externe Nicu Popescu.

Vă amintim că ambasadorul Republicii Moldova la Moscova, Lilian Darii, a fost convocat la Ministerul de Externe al Rusiei, și a fost informat despre decizia Rusiei de a interzice intrarea în țară a unor oficiali moldoveni drept măsură de răspuns la reducerea numărului de angajați ai Ambasadei Rusiei la Chișinău.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *