Social

BREAKING. VIDEO. Peste 40 de angajați ai Ambasadei Rusiei au părăsit Republica Moldova

Luni dimineața, peste 40 de diplomați ruși au părăsit Republica Moldova, întorcându-se în Federația Rusă. Menționăm că se întâmplă după ce autoritățile moldovenești au dispus, în luna iulie, reducerea numărului de angajați ai Ambasadei ruse la Chișină.

Un avion rusesc a aterizat azi-dimineață pe aeroportul din Capitală, pentru a transporta diplomații ruși și familiile acestora la Moscova, transmite Jurnal.md.

Vă amintim că, pe 26 iulie, ministrul de Externe, Nicu Popescu, a anunțat, în cadrul ședinței Guvernului, că numărul diplomaților Ambasadei Rusiei la Chișinău va fi redus. Acest lucru s-a întâmplat după ce Jurnal TV a publicat o investigație privind acțiunile de spionaj ale Federației Ruse în Republica Moldova.

Rușii și-au umplut Ambasada de la Chișinău cu multiple sisteme de antene, capabile să capteze orice tip de semnale la distanță lungă. Jurnal TV a numărat 28 astfel de dispozitive instalate pe acoperișurile celor două clădiri ale misiunii diplomatice de pe bulevardul Ștefan cel Mare. E aproape de două ori mai mult decât la Bruxelles, unde se află multe dintre subdiviziunile Uniunii Europene și stafful NATO. Echipamentele pot colecta informații sensibile pentru securitatea țării, avertizează experții.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. I-au petrecut cu flori, bomboane
    Cu strigate si plansete de mila
    Cu trompete si tromboane
    Clovni, artisti si oameni tristi..
    ….DOSVIDANIA, bre Ivane!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *