Femeia

Magia Luminii

E bucuria prin excelenţă, pentru că e bucuria eternă şi deplină. De aceea, nimeni nu trebuie să fie trist în noaptea Învierii. Nimeni nu trebuie să plângă şi să aibă gânduri negre. Căci toate motivele de întristare apar acum fără însemnătate faţă de biruirea morţii. De ce să ne întristăm de pricini care ne conduc oricum spre moarte, când ştim acum că prin moarte trecem la viaţa veşnică.

Lumina Învierii nu este lumina unui fulger care trece rapid de la Răsărit până la Apus descoperind pentru o clipă ce înseamnă a zace în întuneric, ci o lumină statornică, de o adâncime necuprinsă care descoperă cele de sus şi cele de jos cu destinul trupurilor pe care moartea le descompune pentru o vreme: „Acum s-a umplut de lumină şi cerul şi pământul şi cele de dedesubt. Deci să prăznuiască toata făptura Învierea lui Hristos, întru care s-a întărit”.

Este decizia voastră, deschideţi-vă sufletele şi primiţi lumină sau rămâneţi veşnic încruntaţi fără să vă puteţi bucura de tot ceea ce aveţi în jurul vostru, de tot ceea ce înseamnă în ziua de astăzi „viaţa”.

Mira Tănase
mirabela.tanase@timpul.md 


Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *