Social

Magistratul Oleg Melniciuc, mustrat de Colegiul Disciplinar, după ce i-ar fi făcut avansuri unei studente

Magistratul Oleg Melniciuc s-a ales cu mustrare din partea Colegiului Disciplinar, după ce i-ar fi făcut avansuri unei studente. Tânăra s-a plâns părinților și administrației colegiului unde își făcea studiile că judecătorul ar fi îmbrățișat-o, ar fi sărutat-o și și-ar fi strecurat mâinile pe sub bluza ei. Directorul instituției de învățământ a depus pe numele lui Oleg Melniciuc o sesizare la Consiliul Superior al Magistraturii, dar și un la Procuratură. Pe acest caz nu a fost pornită urmărire penală. La sfârșitul lunii mai, CSM a respins sesizarea procurorului general interimar, Dumitru Robu privind pornirea urmării penale pe numele acestuia, pentru hărțuire sexuală, scrie TV8.

„Plenul Colegiului disciplinar a aplicat judecătorului Melniciuc Oleg de la Judecătoria Chișinău (sediul Râșcani) sancțiunea disciplinară prevăzută de art. 6 alin. 1) lit. b) din Legea nr. 178 din 25 iulie 2014 cu privire la răspunderea disciplinară a judecătorilor – sub formă de ”mustrare”, pentru abaterea disciplinară prevăzută de art. 4 alin. (1) lit. p) din aceeași Lege”, se menționează în sinteza deciziei aprobate în 23 septembrie.

La începutul lunii mai, când cazul a devenit public, Oleg Melniciuc spunea că studenta ar fi denaturat lucrurile și i-ar fi înțeles greșit colegialitatea. Judecătorul se declara atunci victima unei răzbunări.

„Aceasta este răsplata pentru o hotărâre pronunțată. Nu are legătură cu dumneaei, dar hotărârea pronunțată are legătură cu persoane influente sau foarte influente, numele cărora nu le pot spune. Eu mă așteptam că o să fie o lovitură din partea lor, dar nu m-am gândit că o să coboare la acest nivel. Eu am pronunțat acea hotărâre cu ceva timp în urmă și am așteptat că ceva o să se întâmple. Până la urmă a apărut asta”, declara Oleg Melniciuc la începutul lunii mai pentru TV8.

Menționăm că Oleg Melniciuc a fost suspendat din funcție în data de 24 mai, de către magistrații CSM.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *