Sănătate

Mai multe motive pentru a practica YOGA

Practicarea meditației și a exercițiilor de yoga ne poate aduce liniște sufletească, bucurie interioară și un corp mai învigorat și energizat.

Cum putem ajunge la o viaţă conştientă?

Să ne supraveghem permanent, să fim vigilenți pentru a cunoaște în fiecare clipă natura celor ce se petrec în noi: curente, dorințe, gânduri, influențe, impulsuri. Astfel putem să evităm cele negative înainte de a se instala.

Să știm să ne orientăm energiile. Este de mare importanță pentru evoluția unei ființe să știe cum să-și cheltuiască energiile, în ce domenii și în ce activitate să le utilizeze. Aceste energii i-au fost numărate, cântărite, măsurate și el este responsabil de ele. Cerul nu i-a dat aceste energii ca să le risipească. Nu le risipiți în furie, exces de senzualitate, activități egoiste. Este important ca fiecare să își pună întrebarea dacă urmează să-și consume energia pe ceva important sau mai puțin important pentru el și pentru ceilalți. Astfel veți învăța să fiți conștienți, altfel veți rămâne supuși karmei și destinului.

Să știm să economisim. Atât viața interioară, cât și cea exterioară sunt sursa unei continue alternanțe: câteva zile fertile, apoi câteva sterile… O persoană conștientă știe că trebuie să-și păstreze energie din zilele bune, pline de bucurii și satisfacții pentru zilele „cu mai puțin soare”.

Creează și menține o legătură activă cu corpul tău. Celula are o natură vie, o inteligență proprie, fiecare este specializată și suma tuturor celulelor este inteligența noastră. Gândurile și cuvintele frumoase pe care le transmiteți fiecărui organ produc modificări benefice. Dacă în fiecare zi vă opriți câteva minute și vă gândiți la celulele voastre, vă veți ameliora starea de sănătate.

Cum să ne spiritualizăm toate activitățile. Nu înseamnă să consacrăm toată viața meditației și rugăciunii. Spiritualitatea nu înseamnă a refuza orice activitate fizică, materială, ci a face totul în vederea luminii, prin lumină și pentru lumină. Spiritualitatea este știința de a utiliza orice muncă pentru a ne înălța, a ne armoniza, a ne lega de Dumnezeu. Nu durata concentrării contează, ci intensitatea ei. Vă veți concentra astfel un moment, apoi vă veți opri, puțin mai târziu vă veți concentra iar un moment.

Importanța armoniei. Meditați în fiecare zi asupra armoniei, iubiți-o. Dimineață, la trezire, gândiți-vă să vă acordați la armonia universală. Impregnați-vă necontenit cu cuvântul „armonie”.

Învățați să mulțumiți. Oamenii sunt ingrați față de Creator, față de natură, unii față de alții. Recunoștința este cheia evoluției. Încercați să mulțumiți întreaga zi, astfel atenția va fi asupra tuturor lucrurilor de care ne bucurăm, și nu asupra a ceea ce lipsește sau ne deranjează.

Seara, înainte de culcare, lăsați la o parte tot ce v-a tulburat pe parcursul zilei, griji, neliniști, supărări. Sădiți în voi un gând bun seara, culcându-vă și lăsați acest gând bun să lucreze în timpul nopții. Nu vă culcați niciodată cu un gând negativ în minte, pentru că în timpul nopții va face ravagii în subconștientul vostru.

TIMPUL

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *