CSI / Rusia

MAI: TERORIȘTII care au doborât elicopterul din Donețk au fost lichidați

Doi milițieni au fost răpiți în Donbas. Anunțul a fost făcut de către persoane din organele de apărare a legii, scrie presa ucraineană. Este vorba despre maiorul miliției și un comandant. Deocamdată oamenii legii nu dețin careva informații privind locul în care sunt cei doi.
(UPDATE 16.47) Rachetă ce aparține forțelor ucrainene (sursa: Twitter)

 

(UPDATE 15.40) O rachetă a ajuns într-o casă

(UPDATE 15.39) Ministerul de Interne susține că în urma doborârii elicopterului au murit 10 militari, nu 14 cum se vehicula anterior. Unul dintre militarii care erau în elicopter a supraviețuit.

(UPDATE 14.38) Un grup de terorişti din Doneţk, au încercat să fugă în Rusia prin Slaveansk. Angajaţii vamali i/au oprit la frontieră, a scris consilerul Ministrului de Interne al Rusiei, Stanislav Recinskii pe o reţea de socializare, conform obozrevatel.com.

(UPDATE 14.35) Un martor ocular al conflictelor din Slaveansk şi Kramatorsk susține că armata ucraineană din lipsă de informaţii, împușcă asupra locuinţelor civile.

"Într-adevăr, operaţiunea antitero se desfăşoară. Prin oraş zboară proiectilele armatei. Separatiştii în mod intenţionat, intră în locuinţe civile, trag câteva focuri de armă spre poziţiile militarilor şi înainte ca ei să răspundă cu foc, terotiştii părăsesc acel loc. Astfel reiese că armata atacă locuinţele civililor. Totodată separatiştii "reali", cei care dădeau comenzi au părăsit de mult timp oraşul. Au rămas doar tineri fără minte de vreo 20 de ani şi bărbaţi de vreo 45- 50 de ani", a declarat martorul.

(UPDATE 14.30) Donețk

(UPDATE 14.22)  În luptele din preajma oraşului Slaviansk, insurgenţii au reuşit să doboare astăzi două elicoptere ale trupelor ucrainene, au declarat martori oculari pentru РИА "Новости". Potrivit acestora, lupta continuă până la această oră. 

(UPDATE 14.00) Un general și 13 soldați au murit în urma prăbușirii elicopterului din Dlaviansk, titrează liga.net.

(UPDATE 12.40) Teroriștii au doborât un elicopter în apropiere de Slaviansk, se arată într-o postare pe Twitter.

(UPDATE 12.35) În Crimeea au dispărut doi activiști pro-ucraineni, scrie pravda.com.ua.

(UPDATE 12.10) În zona desfăşurării operaţiunii antitero, forțele de securitate ucrainene au neutralizat teroriști ce dețineau arme din Crimeea, scrie pravda.com.ua.

(UPDATE 12.00) Slaviansk acum

(UPDATE 11.47) Un soldat ucrainean a fost ucis, scrie pravda.com.ua în urma ciocnirilor dintre separatiști și luptătorii ucraineni lângă Lugansk, când teroriștii au încercat să ocupe o cazarmă.

(UPDATE 11.40) "Teroriştii vor să arunce în aer fabrica de producere a azotului din oraşul Severodoneţk din regiunea Lugansk". Declaraţia a fost făcută de parlamentarul ucrainean Serghei Kaplin care cere instituirea stării de război în regiunile Lugansk şi Doneţk, relatează publicaţia vlasti.net.

(UPDATE 11.36) Forțele de securitate ucrainene au doborât un aparat de zbor fără pilot ce aparţine teroriştilor. Anunțul a fost făcut de către coordonatorul grupului Rezistența Informaţională", Dmitri Tîmciuk, pe o reţea de socializare, menţionează podrobnosti.ua. Drona doborâtă e asemănătoare cu un modelul produs în Rusia. Carcasa și motor sunt de producţie rusă, sistemul electronic e făcut în Taiwan, spune expertul militar.

(UPDATE 11.30) În Slaveansk şi Kramatorsk se desfăşoară operaţiunea antitero. Armata ucraineană atacă poziţiile de tragere a separatiştilor prin aviaţie şi sisteme de artilerie "GRAD", scrie zn.ua.

(UPDATE 11.25) Un parlamentar ucrainean a introdus, miercuri seară, 28 mai, un proiect de lege în Radă Supremă, cu privire la instituirea stării de urgenţă în regiunile unde se înregistrează cele mai sângeroase ciocniri între forţele guvernamentale şi separatişti, Doneţk şi Luhansk.

Anterior acestei iniţiative, Administraţia de Stat a Aviaţiei din Ucraina a extins pe termen nedeterminat restricţiile de zbor de la aeroportul internaţional Serghei Prokofiev, din Doneţk. Restricţiile au fost impuse iniţial la începutul acestei săptămâni, întrucât aici s-a desfăşurat o încercare de preluare a controlului de către separatişti, iar forţele guvernamentale au ripostat, ceea ce a dus la o confruntare sângeroasă.

Denis Antoniuk, purtătorul de cuvânt al Administraţiei, a arătat că "experţii au examinat infrastructură aeroportului. Situaţia aeroportului nu este clară deocamdată. Trebuie să ne asigurăm că totul este în ordine acolo. Muncitorii de la aeroport au fost evacuaţi deoarece situaţia este în continuare nesigură".

(UPDATE 11.02) Noul președinte ucrainean se va întâlni cu liderul de la Casa Albă, Barack Obama în data de 3 iunie la Varșovia, scrie pravda.com.ua titrând Kommersant.

(UPDATE 10.55) Armele rusești  ce aparțin teroriștilor, adunate pe aeroportul din Donețk

(UPDATE 10.49) Locuitorii din Slaviansk lipesc banză adezivă, în cruce, pe geamuri, pentru ca sticla geamurilor să nu se spargă în bucăți mărunte, se arată într-o postare pe Twitter.

(UPDATE 10.37) În această dimineață în Slaviansk au fost auzite focuri de armă și explozii, scrie pravda.com.ua. 

(UPDATE 10.27) Diplomații din mai multe țări au criticat, la ședința Consiliului Apărării ONU de la New York prezența luptărorilor proruși în estul Ucrainei.  

(UPDATE 09.36) O parte din trenurile ucrainene care circula spre Crimeea vor fi redirecționate spre alte zone de odihnă. Comparativ cu graficul din vara anului 2013-2014, în acest sezon estival vor circula cu 54 de trenuri mai puțin.

(UPDATE 09.24) Observatorii OSCE răpiți de către separatiștii din Donețk, au fost eliberați, scrie liga.net. Cei patru observatori au fort ripiți în data de 26 mai.

(UPDATE 09.16) Portalul ucrainean liga.net scrie că în timpul atacului asupra cazarmei din Lugansk au fost uciși câțiga teroriști, iar unul dintre soldații ucraineni a fost grav rănit.

(UPDATE 09.03) Teroriștii au pătruns pe teritoriul unei cazarme din Lugansk, atacând clădirea administrativă și blocând conductele de caz, scrie gordonua.com.

(UPDATE 08.55) Aeroportul din Donețk


(UPDATE 08.38) A patra zi de numărare a voturilor la Darnitsia.

(UPDATE 08.33) Separațiștii din Doneșk au pătruns într-un magazin Metro, printr-o gaură făcută în perete, se arată într-o postare pe Twitter.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *