Politică

Maia Sandu, despre relația cu Rusia: „Nu ai ce să discuți cu un stat agresor”

Relațiile dintre Republica Moldova și Federația Rusă au ajuns în impas, odată cu invadarea militară a Ucrainei, în primăvara anului curent.

Fiind invitată la emisiunea „În contex” de la postul public de televiziune, șefa statului Maia Sandu, a declarat „că nu are ce să discute cu un stat agresor” și a calificat atacurile Kremlinului în adresa Chișinăului drept „amenințări”, transmite Știri.md.

„Sunt amenințări. Din păcate, acestea sunt instrumentele Federației Ruse: amenințările, încercările de a intimida alte țări. Ce vedem în Ucraina în general este foarte grav. Când am venit la guvernare am spus că ne dorim o relație constructivă cu Federația Rusă. După ce a început acest război, ce fel de relație poți să ai cu un agresor, cu un stat, cu o țară care își ucide vecinii?”, s-a întrebat Maia Sandu.

De asemenea, fiind întrebată dacă planifică o vizită în Federația Rusă sau discuții cu oficiali de la Moscova, șefa statului a declarat că „nu ai ce să discuți cu un stat agresor”.

De menționat că Kremlinul a intensificat atacurile asupra Republicii Moldova, în ultima perioadă. Recent, Moscova a declarat că „intensificarea cooperării dintre Chișinău și țările NATO în sfera militară și tehnico-militară este un factor care subminează într-o măsură mare securitatea Republicii Moldova” și a avertizat Chișinăul „să nu repete experiența tristă a Kievului” în acest sens. Chișinăul a respins acuzațiile Kremlinului, susținând că Republica Moldova „este un stat pașnic și neutru”.

„Suntem o țară liberă și este decizia noastră cum să ne dezvoltăm țara”, a declarat purtătorul de cuvânt al MAEIE, Daniel Vodă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Corect. E ca si cum o femeie ar declara ca a fost doar un pic violata fata de alta care ar sustine ca e foarte violata de un agresor. Si asta pentru ca prima a negociat cu agresorul.
    Un singur lucru nu inteleg, de ce RM nu a iesit din CSI sau cum i se mai spune acum ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *