Politică

Maia Sandu, discuții cu premierul Italiei, aflat în prima sa vizită în R. Moldova cu prilejul Summitului CPE. Ce a declarat Giorgia Meloni

Republica Moldova este determinată să se alinieze țărilor prospere și democratice din blocul european, a declarat președinta Maia Sandu, în cadrul discuției cu premierul Italiei, Giorgia Meloni, care s-a aflat în prima sa vizită în Republica Moldova cu prilejul Summitului Comisiei Politice Europene, desfășurat joi, 1 iunie, la Bulboaca, raionul Anenii Noi.

„Apreciez mult cooperarea strânsă dintre țările noastre. Moldova este determinată să se alinieze țărilor prospere și democratice din blocul european și mă bucur că avem parteneri puternici ca Italia în drumul nostru spre Uniunea Europeană”, a menționat Maia Sandu.

La rândul său Giorgia Meloni a menționat că Italia susține calea pe care Moldova o alege, dar și eforturile pentru aderarea la Uniunea Europeană.

„Ne aflăm aici pentru a ne reaminti că Europa nu este un club, ci este, întâi de toate, o civilizație, care s-a întemeiat pe ideea că oamenii sunt liberi și egali, valori de care depind solidaritatea și statul de drept. Nu vom permite ca aceste principii să fie contestate sau distruse de cei care cred că pot să ne reîntoarcă în cei mai dificili ani ai secolului trecut. Suntem la Summitul EPC în Moldova, găzduiți de o altă națiune care riscă o posibilă agresiune, dacă ucrainenii nu s-ar apăra așa cum se apără și dacă noi nu i-am ajuta în aceste eforturi. De aceea vom fi alături de Ucraina și o vom ajuta la 360° atât timp cât va fi nevoie. Susținem și calea pe care Ucraina, Moldova, Georgia și Balcanii de Vest o aleg, dar și eforturile lor pentru aderarea la Uniunea Europeană”, a precizat premierul Italiei.

Vă amintim că pe 1 iunie, în Republica Moldova s-a desfășurat Summit-ul Comunității Politice Europene unde s-au reunit 48 de președinți, prim-miniștri și înalți oficiali europeni. Evenimentul a avut loc la Castel Mimi.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *