Actualitate

Maia Sandu îl pune la punct pe separatistul pro-fascist Krasnoselski: „Riscurile nu sunt de la Chișinău, Rusia a atacat o țară vecină, nu Chișinăul”

„Am zis de mii ori că ne dorim rezolvarea conflictului transnistrean pe cale pașnică, deci riscurile nu sunt de la Chișinău, nu Chișinăul a atacat o țară vecină, dar Rusia”. Astfel a comentat Maia Sandu, noua solicitare de dialog de la Tiraspol.

„Moldova respectă neutralitatea. Să nu ne lăsăm manipulați de discursul din Transnistria sau din partea politicienilor pro-ruși de la Chișinău sau de la Moscova”, a declarat Sandu.

„Republica Moldova este neutră în continuare, noi respectăm neutralitatea, Constituția noastră nu ne interzice să avem Armată Națională, aceasta este prevederea constituțională să avem armată, armată dotată, ca să-și apere țara, este datoria noastră.

Faptul că armata nu este dotată nu este în favoarea noastră. RM e o țară pașnică și va rămâne în continuare. Noi nu vom ataca pe nimeni.

Am zis de mii ori că ne dorim rezolvarea conflictului transnistrean pe cale pașnică, deci riscurile nu sunt de la Chișinău, nu Chișinăul a atacat o țară vecină, dar Rusia. În momentul în care Ucrainei i se întâmplă acest lucru e firesc să ne întrebăm în ce măsură ne putem apăra”, a declarat Maia Sandu.

Vă amintim că separatistul Vadim Krasnoselski, a venit cu o nouă scrisoare către președinta țării.

Acesta o invită din nou pe șefa statului la tratative despre „principiile unei reglementări politice pașnice”.

Așa numitul reprezentant politic în procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană din partea Tiraspolului, Vitali Ignatiev, susține că există numeroase probleme care pot fi soluționate doar la masa de negocieri.

„Este necesar să soluționăm problemele care, spre regret, se adună din cauza incapabilității părții moldovenești de a negocia. Sunt create dificultăți noi agenților economici, cetățenilor din regiunea transnistreană. Apar probleme stringente sociale și umanitare”, a declarat Ignatiev.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Cu acesti insi separatizti ar trebui sa poarte “discutii” cu totul alte persoane, procurori pe cauze speiale…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *