Social

Maia Sandu, în vizită în Naslavcea: „Pentru noi pacea este cea mai importantă”

Aflată într-o vizită de lucru în nordul Republicii Moldova, șefa statului Maia Sandu s-a întâlnit cu aleșii locali din localitatea Naslavcea și raionul Ocnița.

Potrivit unor imagini video de la întâlnire, apărute pe o rețea de socializare, au fost puse în discuție problema agricultorilor, dar și războiul din Ucraina și rămășițele rachetei doborâte în nordul Moldovei, transmite Știri.md.

„Suntem o țară pașnică. Am spus asta și înainte de război și în prima zi de război și am făcut totul ca acest război să nu ajungă la noi. Este strașnic ce se întâmplă în Ucraina. Vedeți asta vorbind cu rudele voastre de acolo, cu prietenii, e strașnic ce se întâmplă. Sperăm că acest război se va încheia în curând și oamenii nu vor mai muri acolo. Pentru noi pacea este cea mai importantă” a spus Maia Sandu în cadrul întrevederii cu aleșii locali.

Vizita Maiei Sandu are loc la 3 zile după ce resturile unei rachete, care a fost doborâtă de sistemul anti-aerian ucrainean, au căzut pe teritoriul Republicii Moldova în extremitatea nordică a localității Naslavcea. Incidentul din fericire nu a înregistrat victime, dar ferestrele mai multor locuințe din Naslavcea au fost distruse.

Autoritățile ucrainene au anunțat că a avut loc un atac cu drone asupra barajului Dnestrovsc1, din teritoriul Ucrainei, care este la o distanță de 10 km de barajul Naslavcea. Atacul rusesc nu a afectat barajul, dar au fost atacate componentele electrice aferente barajului ucrainean, vizate fiind transformatoarele electrice.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *