Actualitate

Maia Sandu s-a întâlnit cu Secretarul Gerneral al ONU. Ce subiecte au fost puse în discuție

Șefa statului, Maia Sandu, a discutat la New York, în marja celei de-a 77-a Adunări Generale a ONU, cu Secretarul General al Națiunilor Unite, António Guterres. Oficialii au vorbit despre situația de securitate din regiune, consecințele războiului din Ucraina și crizele cu care se confruntă în acest context țara noastră, comunică MOLDPRES.

Serviciul prezidențial de presă a relatat că șefa statului a spus că războiul din Ucraina are un impact economic și social major asupra țării și a cetățenilor noștri. Drept urmare, Moldova are nevoie de sprijinul comunității internaționale pentru a face față crizelor energetică și economică, care riscă să se amplifice odată cui venirea iernii, și pentru a-i susține pe cei mai afectați de creșterea prețurilor.

La fel, Maia Sandu a reiterat angajamentul ferm al țării noastre de a contribui la identificarea soluțiilor comune pentru provocările globale. Președintele și-a exprimat convingerea că, astăzi, este important să sprijinim accesul fiecărui copil, din orice țară, la educație de calitate și să întreprindem acțiuni concrete față de amenințările generate de schimbările climatice, tot mai accentuate.

Vă amintim că de marți și miercuri, Maia Sandu se află la New York, unde participă la Adunarea Generală a ONU, eveniment anual care pune în discuție subiecte de interes global.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *