Actualitate

Maia Sandu s-a întâlnit la Chișinău cu șeful ONU

Șefa statului, Maia Sandu a avut o întrevedere cu Secretarul General ONU, António Guterres. Întâlnirea a avut loc la Președinție vineri seara, 19 august, după vizita oficialului în Ucraina.

Totodată, oficialii au discutat despre situația umanitară și de securitate din regiune, și despre provocările cu care se confruntă Republica Moldova la aproape șase luni de război la granița sa, potrivit Replicamedia.md.

De asemenea, oficialii au vorbit despre problemele refugiaților ucraineni care se află în țara noastră și despre nevoia de a-i sprijini în continuare.

Escala la Chişinău, care nu fusese planificată iniţial în itinerarul anunţat de Naţiunile Unite, a intervienit după ce Guterres a vizitat vineri oraşul-port Odesa (sudul Ucrainei) pentru a vedea la faţa locului modul în care este pus în aplicare acordul ce permite exportul de cereale ucrainene.

Mențăionăm că astăzi, 10 august, șeful ONU urma să zboare la Istanbul, unde îşi va finaliza turneul în Europa, vizitând Centrul Comun de Coordonare (JCC) care supraveghează respectarea pactului mediat de Naţiunile Unite şi Turcia.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *