Actualitate

Maia Sandu: „Sprijinul României ne-a adus mai aproape de visul nostru european. Mulțumim, România!”

Președintele Maia Sandu a mulțumit României, în urma deciziei Consiliului European de a începe negocierile de aderare a Repulicii Moldova în Uniunea Europeană.

”Decizia de azi de a deschide negocierile pentru aderarea Moldovei la UE este o pagină nouă în istoria noastră. Sprijinul României ne-a adus mai aproape de visul nostru european. Mulțumim, România”, a scris Maia Sandu pe rețeaua de socializare X.

Amintim că pe 14 decembrie, Consiliul European a decis deschiderea negocierilor de aderare a R. Moldova și Ucraina la Uniunea Europeană.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Cea mai simpla cale e tot unirea…altfel 15 ani minim de asteptare, iar decalajul fata de Romania va fi urias. Daca mai casiga iar comunistii…adio integrare…, iar moldovenii la locale au ales tot comunistii, Ion Ceban…

    1. Corect. Dar până nu dispare actuala generație de colhoznici, nu se va întâmpla nici Unirea nici intrarea în UE. Mă uitam la niște interviuri pe stradă a unui vloger român: peste 70%dintre cei intervievați erau nostalgici după Uniunea Sovietica, ce le dăduse serviciu, gazul și curentul ieftin și ei îi tot votează pe comuniști cu speranța că-i vor aduce pe ruși înapoi. Pe undeva și clasa politică e pe același trend, altfel ar fi forțat unirea, în condițiile în care pe moment rușii sunt ocupați cu alte griji. Dar când rușii își vor termina treburile, totul se va încheia. Păcat, orgoliile locale n-au ales calea mai simplă, dar fie vorba-ntre noi, nici clasa politică din România n-a vrut-o.

      1. Generația de colhoznici a cam dispărut. Acum e o generație mai parșivă și mai cu moț: sî chiamî generația maldavanului jîțel diștept – știi sî cerșascî cu mari talent la vestici șî țîni steagul cccp la saltar șî sî roagî în fiecari sarî sî vii iarî rusu ca sî aibî pi cini pupa în cur.

        1. Atunci e grav. Pomana nu ține de foame. Riscă să redevină o gubernie. Păcat, șanse au fost și mai sunt, dar n-are cine.

  2. Doamna Presedinte
    O veche zicala Romanesaca spune ca : “SANGELE APA NU SE FACE ” !
    E randul basarabenilor “ADEVARATI ROMANI” sa confirme acest lucru !
    Altfel ,daca veti continua tot cu mentalitatea sovietica veti avea o mare DEZILUZIE.
    U.E inseamna : Munca, Corectitudine ,Competenta si Bunastare !
    Ce ziceti ,va angajati la acest proces de schimbare a mentalitatii ?

    1. Nu poate. Dacă schimbă mentalitățile molotoivanului acesta se transformă în român. Și atunci cui folosește existența pobedistanului numit RM???

  3. RM nu vrea să abandoneze Transnistria. Cui ar abandona-o ? Cu cine să facă schimb ? Odată intrată in UE, cu Transnistria, se paiteface Unirea , fiind și protejată. Cam aș cred , că sunt jocurile.
    Dar Maia trebuia să zică așa: Fără România eram nicăieri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *