CSI / Rusia

Maria Zaharova spune că atacul asupra mall-ului din Kremenciuk este „fake news”

Purtătoarea de cuvânt a lui Lavrov, Maria Zaharova, a spus miercuri că informațiile potrivit cărora Rusia a atacat cu rachete mall-ul din Kremenciuk este o „știre falsă”, relatează TASS.

„O încercare de a pretinde că forțele ruse au lovit un mall din Kremenciuk pe 27 iunie este cea mai recentă flagrantă provocare a regimului lui Zelenski. Regimul de la Kiev a susținut că în mall se aflau aproximativ 1.000 de civili etc. Din păcate, toate aceste știri false au fost difuzate”, a declarat astăzi, Zaharova în cadrul unei conferințe de presă.

„Țările occidentale ar putea la fel de bine să-și întrebe regimurile la ce folosește livrarea și depozitarea armelor și muniției în apropierea unui centru comercial? Nici reporterilor occidentali, nici ONG-urilor occidentale și „activiștilor umanitari”, care sunt atât de îngrijorați de situație, nu le-a trecut niciodată prin cap de a pune această întrebare”, a mai spus aceasta.

Purtătoarea de cuvânt a lui Lavrov, mai spune că civilii sunt folosiți ca scuturi umane de dragul intereselor geopolitice ale Occidentului.

Marți, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, general-locotenentul Igor Konașenkov, a raportat că Forțele Aerospațiale Ruse au efectuat „lovituri chirurgicale de înaltă precizie” hangarele care conțineau arme furnizate de SUA și UE, în apropierea unei fabrici de mașini rutiere.

Atacul rusesc cu rachete asupra unui centru comercial din Kremenciuk a ucis cel puțin 18 persoane, potrivit salvatorilor, în timp ce un număr de 59 de persoane au primit îngrijiri medicale, iar alte alte 36 de persoane sunt date dispărute.

Marți, ministerul rus al apărării a negat că a lovit cu rachete un centru comercial din orașul ucrainean Kremenciuk, afirmând că a lovit un depozit de arme și că o explozie ulterioară a muniției a declanșat un incendiu în centrul comercial din apropiere, care era „nefuncțional”, potrivit Reuters.

Ministerul britanic al apărării a spus că există o posibilitate reală ca racheta care a lovit mall-ul din Kremenciuk să fi fost destinată unei ținte din apropiere.

„Inexactitatea Rusiei în desfășurarea loviturilor cu rază lungă de acțiune a dus anterior la incidente cu victime civile în masă, inclusiv în gara Kramatorsk la 9 aprilie 2022”, a precizat ministerul apărării din Marea Britanie în informare recentă a serviciilor de informații.

Sursa: Hotnews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

1 comentariu

  1. Mda… ZaHerova își dublează doza de koks din Argentina !
    N.S.
    Mai porcoasă decât ZaHerova, doar ZaHerova poate fi !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *