Social

Marina Tauber rămâne în arest la domiciliu încă 20 de zile

Deputata Marina Tauber va petrece încă 20 de zile închisă în casă. Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, au admis parțial prelungirea măsurii preventive. Astfel, Tauber va sta în arest la domiciliu până pe 30 iunie, scrie TV8.

Anterior, în timp ce se afla în arest la domiciliu din luna noiembrie până pe 5 ianuarie, Marina Tauber ar fi folosit telefoane speciale, pentru a organiza proteste, deși îi erau interzise discuțiile telefonice.

Mai exact, potrivit Procuraturii Anticorupție (PA), aceasta ar fi dat indicații directe președinților și vicepreședinților oficiilor teritoriale din țară cum să aducă oameni la manifestații, să organizeze transport și cum să fie recepționați banii pentru remunerarea persoanelor.

Vă amintim că Tauber a fost reținută pe 1 mai, pe Aeroportul de la Chișinău, în rută spre Tel Aviv, Israel prin Istanbul, Turcia. Aceasta a dat asigurări că nu intenționa să fugă din țară și susține că ar fi fost reținută din nou în contextul alegerilor din Găgăuzia.

Înainte de a fi reținută, aceasta a postat un mesaj video pe pagina sa de Facebook, în care a precizat că știe că urma să fie reținută, dar că are planificat un zbor în străinătate, acolo unde susținea că urma să își facă niște investigații medicale. 

La 28 aprilie 2023, Procuratura Anticorupție (PA) a depus un demers la judecătorul de instrucție să fie înlocuită măsura preventivă liberarea provizorie sub control judiciar cu arest preventiv pe motiv că Tauber a încălcat condițiile măsurii preventive. Tot vineri, 28 aprilie, avocatul învinuitei a primit o copie a demersului. Pe 29 aprilie 2023, Tauber a solicitat să fie amânată ședința de judecată ca să poată călători în Israel. Considerând că învinuita deja a încălcat de mai multe ori condițiile impuse de judecători, procurorii au considerat necesar să fie reținută învinuita la aeroport pentru că exista un risc considerabil că învinuita se va eschiva de la organul de urmărire penală.

Menţionăm că Marina Tauber este cercetată penal în dosarul finanțării ilegale a Partidului „Şor”.

Iar pe 7 iunie 2023, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a decis prelungirea mandatului de arest la domiciliu pe numele deputatei Marina Tauber cu încă 20 de zile.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *