Moldova

Martorii apărării în procesul lui Vlad Filat nu s-au prezentat la ședința de judecată

În ședința de astăzi urmau a fi audiați martorii apărării, dar niciunul nu a venit. Avocatului ex-premierului Vlad Filat, Igor Popa (foto), presupune că ei au fost intimidați. 

„Astăzi trebuiau să se prezinte cel putin 5 martori. Cu părere de rău, nu s-a prezentat nimeni. Noi credem ca acesti martori au fost intimidați. Altfel nu-mi explic de ce nu au respectat citarea facută de jucatori. Am cerut ca martorii să fie aduși silit”, a declarat avocatul. Unul din martorii care nu s-a prezentat este fostul guvernator al BNM, Dorin Drăguțanu. 

Procurorul Adriana Bețișor susține că avocații nu au adus dovezi că i-au chemat cu adevărat pe martorii apărării. Ea a calificat drept „ciudată” cererea avocaților de a-i aduce silit pe martorii apărării. „Ajung să constat că acești oameni nu au ce spune. Sunt sigură că nu e nicio probă care să combată versiunea promovată de noi”, a declarat procurorul. 

Următoarea ședință în dosarul Filat va avea loc mâine la ora 14:00. Magistrații vor examina atunci cererea avocaților. 

Ex-premierul Vlad Filat a fost reținut pe 15 octombrie, în incinta Parlamentului, în urma autodenunțului primarului de Orhei Ilan Shor, care a scris ca i-ar fi dat în ultimii ani 250 de milioane de dolari. Vlad Filat este bănuit de trafic de influența și corupere pasivă. El a respins acuzațiile și declară ca este victima unei răfuieli politice.
 
Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *