Frumusețe

Măşti naturale împotriva cearcănelor şi pungilor de sub ochi

Indiferent in ce domeniu activezi, calculatorul va fi un companion de nadejde in unele momente, insa ramane indeosebi un devorator de minute si ore si zile din viata ta. Din cauza calculatorului, cei mai afectati sunt probabil ochii. Un studiu recent spune ca munca propriu-zisa nu oboseste o persoana. Starea de oboseala este indusa de stres si, mai ales, de surmenarea ochilor. Nu obosesti tu, ci ochii tai. De aceea, ni se recomanda pauze de cate un minut, doua, la fiecare doua ore, in care sa inchidem ochii si sa efectuam un scurt masaj circular, in jurul lor. Vei observa ca oboseala va fi data uitarii ca prin minune. Insa, starea de oboseala a ochilor poate fi si foarte inestetica. Calculatorul, noptile nedormite, oboseala cronica, alcoolul, alimentatia nesanatoasa, nehidratarea, toate acestea laolalta sau separat conduc inevitabil la aparitia cearcanelor si a pungilor de sub ochi. Inamicii ochilor frumosi sunt dificultatile de drenaj aparute in momentul in care lichidele nu mai sunt evacuate in exteriorul organismului. La varste fragede, cearcanele apar dupa o noapte nedormita si se retrag de la sine, lasand un chip proaspat. Este o eroare insa sa nu incercam sa le tratam inca de atunci. Cu timpul, ceracanele netratate vor deveni permanente, iar indepartarea lor va fi mult mai costisitoare si de durata. Cearcanele si pungile pot fi totodata simptome ale unor afectiuni endocrine, renale sau hepatice. De aceea este recomandat ca inainte de a incepe un tratament propriu-zis, sa apelezi la sfatul unui medic endocrinolog sau urolog. Pana sa apelezi insa la metode drastice precum injectarea cu acid hialuronic, peelingul pe baza de microabraziune sau blefaroplastia, iti sugerez sa experimentezi cateva masti pe care le poti prepara chiar tu, in propria bucatarie. Daca acestor masti, le adaugi si o alimentatie sanatoasa si o hidratare adecvata, atuinci vei observa ca, intr-un timp scurt, minunile vor aparea.

1. Masca de ulei de migdale si castraveti. Baga doi castraveti de marime medie in storcator si lasa sucul obtinut la frigider, peste noapte. A doua zi, adauga in bol cateva picaturi de ulei de migdale. Aplica compozitia in jurul ochilor si las-o sa actioneze circa 30 de minute. Apoi, clateste cu apa din abundenta si sterge-ti ochii cu un un prosop fin.

2. Masca de miere si vitamina E. Se piseaza o pastila de vitamina E, dupa care se amesteca cu o lingurita de miere si cu un albus de ou. Ca si in cazul primei masti, se aplica in jurul ochilor si se lasa sa actioneze o jumatate de ora. Curata apoi ochii cu apa calduta din abundenta.

3. Masca de cartofi si crema de lanolina. Taie un cartof rondele, dupa care trece-l prin masina de tocat sau prin mixer. Pasta obtinuta se amesteca cu o lingurita de crema de lanolina si se baga la frigider pentru circa o ora. Apoi se aplica in jurul ochilor si se lasa sa actioneze aproximativ 20 de minute.
4. Masca din suc de portocale si rosii. Zeama obtinuta de la o portocala se amesteca cu sucul a doua rosii de dimentiuni medii, apoi se aplica in jurul ochilor pentru o jumatate de ora. Spala dupa aceea fata cu apa calduta.din abundenta.

5. Masca de ceai verde si apa de trandafiri. Amesteca ceaiul verde cu cateva picaturi de apa de trandafiri si aplica compozitia pe fata, in fiecare dimineata. Las-o sa actioneze circa o ora, dupa care spala-te cu apa din abundenta.

Sursa: Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *