Social

Medicul din Chișinău care își amenința pacienta că „va trage din Kalașnikov”, și-a aflat pedeapsa

Medicul de la Spitalul Clinic Republican, care a fost filmat cum amenință o pacientă vorbitoare de limba rusă că va trage din Kalașnikov, și-a aflat pedeapsa. Acesta s-a ales cu avertisment și va trebui să participe la instruirea cu tematica „Etica și deontologia lucrătorului medical și a farmacistului”, scrie Realitatea și Nordnews.

Comitetul de etică și deontologie al instituției medicale a examinat cazul. S-a stabilit că pacienta a beneficiat de asistența medicală necesară, intervenția chirurgicală fiind realizată cu succes de către doctorul vizat. Uterior, aceasta fiind audiată, ea a menționat că nu are pretenții față de doctor.

Anterior, doctorul afirma că este amenințat pe rețelele de socializare. El mai spunea că discuția „a avut un ton de glumă ca să îi scot stresul înainte de operație”. 

Vă amintim un medic i-a spus unei paciente că îi vine să o împuște cu un Kalașnikov pentru că femeia nu cunoaște limba română. Acesta s-a supărat și i-a făcut reproșuri femeii, după ce aceasta i-a răspuns în limba rusă la salut. 

Întreaga scenă a fost filmată de o altă pacientă din salon.

Ulterior, vineri dimineața, la 21 iulie, administrația Spitalului Clinic Republica „Timofei Moșneaga” s-a sesizat și a confirmat că incidentul a avut în cadrul instituției.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *