CSI / Rusia

Medvedev, după ce Kievul a refuzat armistițiul de Crăciun: „Au refuzat mâna milei creștine”

Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev afirmă că Kievul a refuzat „mâna milei creștine” prin respingerea armistițiului de Crăciun „oferit” de Moscova, relatează agenția rusă de presă TASS.

Mesajul lui Medvedev, în prezent vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, survine după ce Ucraina a respins oferta lui Vladimir Putin de încetare a focului pentru 36 de ore cu ocazia Crăciunului ortodox de rit vechi, la sugestia făcută de Patriarhul Kirill al Rusiei.

Aliatul lui Putin consideră totuși că în această situație există „mai puține probleme și viclenii” pentru armata rusă.

„Ucrainenilor li s-a dat mâna milei creștine pentru marea sărbătoare. Liderii lor au respins-o. Cred că cei mai mulți dintre militarii noștri care au luat parte la operațiunea militară specială au oftat în liniște când au auzit refuzul (…) de a înceta focul în ziua de Crăciun. Mai puține probleme și șmecherii” a scris vineri Medvedev pe canalul său de Telegram.

De asemenea, acesta a mai spus că îi pare rău pentru „oamenii care sunt privați de posibilitatea de a merge la biserică”.

„Porcii, pe de altă parte, nu au credință și niciun simț înnăscut al recunoștinței. Ei înțeleg doar forța brută”, a spus el.

Ucraina a respins oferta lui Vladimir Putin de încetare a focului pentru 36 de ore cu ocazia Crăciunului ortodox de rit vechi, afirmând că nu va exista niciun armistiţiu până când Rusia nu-şi va retrage forţele invadatoare din teritoriile ocupate.

Totodată, Kievul a calificat această încetare a focului drept „ipocrizie”, acuzând Moscova că vrea „să câştige timp”, în timp ce preşedintele SUA, Joe Biden a apreciat că președintele rus caută „o gură de aer” prin cererea de încetare temporară a focului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *