Frumusețe

Menţine tenul tânăr

Cine ar vrea ca ridurile să fie vizibile? Cine ar vrea ca pe faţă să se vadă semnele de oboseală? Cum răspunsul la toate aceste întrebări este: NIMENI, „Femeia” îţi propune să te ajute cu câteva sfaturi pentru a veni în întâmpinarea problemelor cu care te confrunţi. Toate impedimentele peste care treci zilnic, toate viciile sau toate obiceiurile cotidiene, unele greşite, nu fac decât să te ajute să îmbătrâneşti mai repede. Cum faţa este extraordinar de sensibilă, se ştie că tenul te trădează, „Femeia” îţi spune astăzi ce nu trebuie să faci pentru a avea mereu un ten proaspăt. Unele obiceiuri, cum ar fi fumatul, lipsa unui ritual de îngrijire a pielii, precum şi consumul alimentelor nesănătoase, îţi pot afecta tenul mai mult decât crezi! În timp ridurile îşi fac tot mai simţită prezenţa, iar pielea îşi pierde elasticitatea.

Pentru a avea mereu un ten ferm trebuie să ai grijă măcar la câteva lucruri:

Crema de protecţie solară

Cum vara a venit, iar soarele începe să îţi rumenească pielea, ar fi bine să foloseşti diverse creme de protecţie solară. Alege cremele care conţin ingrediente precum resveratrol, vitamina C sau extract de cafea, deoarece oferă o protecţie în plus. Soarele favorizează îmbătrânirea prematură a pielii, întrucât radiaţiile ultraviolete transmise de soare pătrund în piele şi-i afectează structura, accelerând procesul de îmbătrânire şi determinând apariţia ridurilor. Este recomandat ca în orice anotimp să îţi protejezi pielea cu ajutorul cremelor cu factor de protecţie cât mai ridicat, care are rolul de a bloca pătrunderea ultravioletelor în piele.

Foloseşte cremele cu măsură

Nu trebuie să exagerezi cu cremele antiîmbătrânire pentru că este posibil să-ţi irite tenul şi să favorizeze deshidratarea lui. Este de preferat să păstrezi un ritual simplu de îngrijire a pielii. Încearcă produse cât mai naturale! Uleiurile vegetale nu agresează pielea, totodată nu uita de periajul uscat al pielii care îndepărtează celulele moarte de la suprafaţa ei şi permite absorbţia nutrienţilor din cremă.

Nu uita de mâini şi gât

Trebuie să urmezi un ritual de îngrijire pentru mâini şi gât, deoarece pielea din aceste zone este la fel de afectată de soare precum tenul. Pentru a preveni îmbătrânirea prematură, trebuie să foloseşti cremele cu factor de protecţie pentru a îngriji pielea de pe mâini şi gât. Poţi să aplici crema de faţă şi pe gât, decolteu şi mâini.

Renunţă la fumat

Pe lângă faptul că impurităţile acumulate de-a lungul zilei îţi blochează porii şi determină apariţia acneei sau a punctelor negre, acest obicei prost împiedică regenerarea adecvată a pielii şi eliberarea sebumului, care este „hidratantul” natural al tenului tău. Studiile arată că fumatul pe o perioadă lungă de timp te poate îmbătrâni cu cinci-zece ani. Fumul are un impact major asupra tenului tău, împiedicând circulaţia sanguină. De asemenea, producţia colagenului şi a elastinei este redusă, iar pielea ta îşi va pierde elasticitatea şi fermitatea.

Nu uita de măşti

În funcţie de tenul pe care îl ai, trebuie să foloseşti măşti de curăţare, abrazive sau hrănitoare. Încearcă să foloseşti periodic aceste măşti de faţă! Te vor ajuta foarte mult să îţi păstrezi tenul fin şi catifelat!

Sursa: Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *