InternaționalRăzboi

Mercenarii din gruparea Wagner încep să recruteze rezidenți din Kârgâzstan și Uzbekistan pentru războiul din Ucraina

Centrul pentru Jurnalism de Investigație „MediaHub” atrage atenția asupra apariției pe rețelele de socializare din Kârgâzstan a unor anunțuri ale grupării de mercenari Wagner prin care se caută recruți pentru războiul din Ucraina, sub pretextul că aceștia vor fi angajați de companiile private de securitate din regiunile din Rusia, relatează Ukrainska Pravda.

Pe canalul de YouTube, jurnaliștii de la MediaHub au publicat o captură foto a anunțului de recrutare postat pe canalul kg.zarplata de pe Instagram. Astfel, potrivit anunțului, persoanele sunt recrutate pentru a proteja întreprinderile industriale, promițându-li-se că ar putea obține cetățenia rusă.

Salariul oferit doritorilor pornește de la 100.000 de ruble pe lună. Aceleași anunțuri sunt plasate și pentru cetățenii din Uzbekistan.

De fapt, jurnaliștii au aflat, după ce au sunat la „angajatori”, că oferta implică locuri de muncă pentru o perioadă de 4 luni sau mai mult, pentru care se oferă o remunerație lunară de 240.000 de ruble și cetățenia rusă, cu condiția să îndeplinească „sarcini” în zona de război din Ucraina.

Unul dintre „angajatori” a spus că lucrează în interesul Ministerului Apărării al Federației Ruse. Dar punctul de adunare indicat a fost localitatea Molkino din regiunea Krasnodar din Rusia, care este o bază și un centru de recrutare al companiei militare private Wagner, după cum au subliniat jurnaliștii de la MediaHub.

Ancheta arată că sunt recrutați pentru război chiar și cetățeni cu cazier judiciar, dar nu se oferă nicio compensație în cazul în care vor fi răniți.

Pe 20 iulie, publicația rusă independentă Important Stories a publicat o investigație care dezvăluia că gruparea de mercenari Wagner recrutează prizonieri ruși pentru serviciul militar în mai multe colonii penitenciare din Rusia.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *