Internațional

Merkel speră că discuţiile de la Berlin, pe tema crizei ucrainene, vor aduce “progrese”

"Sper să se înregistreze progrese. Dar nu sunt sigură, nu pot să creez mari aşteptări", a declarat Angela Merkel, după reuniunea de la Berlin.

Miniştrii de Externe din Germania, Franţa, Rusia şi Ucraina s-au reunit miercuri după-amiază, la Berlin, pe tema crizei ucrainene.

"Reuniunea are rolul de a evita o nouă agravare a confruntării militare şi o nouă escaladare politică între Kiev şi Moscova", a declarat ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier.

Peste 9.000 de militari ruşi se află pe teritoriul Ucrainei, unde are loc un conflict separatist, a acuzat miercuri preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, însă ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a respins vehement acuzaţiile.

Armata ucraineană a anunţat marţi că a fost atacată direct de militari ruşi care ajută insurgenţii separatişti din sud-estul Ucrainei. Administraţia prooccidentală de la Kiev a anunţat luni că aproximativ 700 de militari ruşi au pătruns pe teritoriul Ucrainei. Kievul şi NATO au acuzat Rusia de multe ori că a trimis militari pentru susţinerea insurgenţilor separatişti din estul Ucrainei. Moscova a dat asigurări că nu a trimis militari în Ucraina.

Conflictul separatist din estul Ucrainei, izbucnit în aprilie 2014, s-a soldat cu cel puţin 4.800 de morţi.

sursa: mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *