Justiție

„Mi-am schimbat culoarea părului, să nu mai atrag atenţia celor din jur”. Angajata PA, violată acum trei ani, a obținut câștig în instanță. Agresorii, condamnați la închisoare

Tânărul care acum trei ani a privat ilegal de libertate și agresat sexual o angajată din cadrul Procuraturii Anticorupție (PA), precum și complicele acestuia, și-au aflat pedeapsa. Astfel, violatorul a fost condamnat la 4 ani și șase luni de închisoare cu suspendare pe un termen de probă de 4 ani, iar cel de-al doilea tânăr a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pe un termen de probă de 2 ani. Hotărârea a fost pronunțată zilele trecute, exact la trei ani de la producerea incidentului, scrie Deschide.md.

Menționăm că cazul a avut loc în noaptea spre 28 decembrie 2019. Atunci, mai mulți angajați din cadrul PA, precum și ofițeri de investigație, după o petrecere corporativă, au mers într-un local din sectorul Ciocana al Capitalei.

După ce ar fi consumat mai multe băuturi alcoolice, aceștia au făcut cunoștință cu alți bărbați, care se aflau în local. Ulterior, doi dintre bărbați din afara colectivului PA, în vârstă de 20 și 28 de ani, au profitat de starea de ebrietate a uneia dintre angajatele Procuraturii și au urcat-o într-un taxi, după care au dus-o într-un apartament.

Ajunși la destinație, unul dintre tineri a mers într-o odaie cu angajata Procuraturii Anticorupție (PA), unde a întreținut cu ea raport sexual – cea din urmă neavând posibilitatea de a se apăra și exprima voința din cauza stării avansate de ebrietate.

După câteva ore, femeia a reușit să fugă din apartament și a solicitat ajutor de la persoane aflate în stradă.

Conform raportului de evaluare psihologică, ca urmare a acestui caz, victima s-a ales cu anxietate generalizată, anxietate personală, anxietate situativă, depresie majoră, distimie, tulburare de stres postraumatic, simptome de stres la nivel fizic, psihic și comportamental.

„Mi-am schimbat culoarea părului, să nu mai atrag atenţia celor din jur…acum nu mă mai îmbrac ca o femeie, mă strădui să mă îmbrac în aşa mod, încât să nu mă observe nimeni… Mă gândeam să dorm cu cuţitul lângă pernă”, a declarat ea medicilor.

Ulterior, fiind audiat, agresorii nu și-au recunoscut vina. Totuși, oamenii legii au reușit să demonstreze vinovăția acestora. Prin decizia instanței, cel care a agresat angajata PA a fost recunoscut vinovat de săvârșirea infracțiunii de „privare ilegală de libertate” și „viol”, fiind condamnat la 4 ani și șase luni de închisoare cu suspendare pe un termen de probă de 4 ani. Amicul său, în apartamentul căruia s-a întâmplat totul, a fost recunoscut vinovat de săvârșirea infracțiunii de „privare ilegală de libertate” și condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pe un termen de probă de 2 ani.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Vorbiti serios,domnilor judectori???4 ani si jumate cu suspendare pentru viol si sechestru???Corespunde codului penal al RM???Ati da aceeas pedeapsa ,daca ar fi fost sechestrate sora ,sotia sau o fiica a D-voastra???doamne fereste,dar voi o meritati,nu ele desigur!!!Mai poate cineva opri desfriul judecatorilor de teapa voastra,,,sincer,ma IAU FIORII CITIND ACESTE STIRI!!!Unde traiti voi,zombilor in” manta dreptatii”???

  2. Cititorule uită-te la poza din articol. Se spune că o imagine face cât o mie de cuvinte. Ce cuvinte îți vin în minte când vezi această poză, referitoare la sistemul judiciar maldaivănesc și la RâMa în general? Eu o să înșir doar vreo câteva ce îmi vin mie în minte inspirat de această poză: cccp, republica sovietică socialistă moldova, gulag, gubernie, kgb, colhoz, republică bananieră, justiție de kkt….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *