Sport

Mihai Ghimpu: “Sportivii talentaţi ar putea primi apartamente prin programul “Prima casă””

Şeful statului a apreciat efortul Ministerului Tineretului şi Sportului, care într-o perioadă scurtă a reuşit să implementeze mai multe proiecte de reconstrucţie a edificiilor sportive. "După reparaţia şi punerea în funcţiune a bazinului de înot, au urmat sălile de box, judo, luptele libere şi greco-romane etc. de la Centrul respectiv. Şi aceasta în condiţiile unui buget auster al ministerului. Aceasta ne dovedeşte că, dacă există o echipă profesionistă, care doreşte schimbarea, se pot realiza lucruri bune", a accentuat Mihai Ghimpu.

Totodată, oficialul a remarcat că “noi trebuie să creăm condiţii pentru dezvoltarea sportului, inclusiv a celui de performanţă. Sportivii care se antrenează aici sunt mândria şi speranţa Republicii Moldova şi noi trebuie să depunem toate eforturile pentru a le crea condiţii optime de pregătire.

În timpul aflării sale la Centrul sportiv de pregătire a loturilor naţionale, Preşedintele Mihai Ghimpu s-a familiarizat atât cu condiţiile de antrenamente pentru sportivi, precum şi cu condiţiile de trai ale acestora, de asigurare medicală etc. În discuţiile cu şeful statului, majoritatea componenţilor loturilor naţionale au remarcat ultimele schimbări în procesul de pregătire de competiţii, menţionând nu doar asigurarea cu echipament sportiv, dar şi cu hrană, asistenţă medicală etc.

A fost abordată şi problema asigurării sportivilor cu spaţiu locativ. În context, componenţii loturilor naţionale s-au pronunţat vizavi de posibilitatea soluţionării problemei respective prin intermediul proiectului municipal "Prima Casă", care, în opinia lor, este o cale optimă de soluţionare a chestiunii respective. Ideea sportivilor a fost susţinută de Preşedintele interimar, care a menţionat că instituţiile de resort al statului vor examina această variantă sau vor elabora un proiect nou, care va veni în soluţionarea problemei asigurării cu spaţiu locativ a componenţilor loturilor naţionale.

În discuţiile cu specialiştii în domeniu, şeful statului a susţinut ideea creării unui centru modern pentru halterofili, precum şi a unei şcoli de box în municipiul Chişinău.

Aflându-se la Centrul sportiv de pregătire a loturilor naţionale, Mihai Ghimpu a transmis lotului naţional de judo un set de echipament pentru participarea la competiţiile internaţionale.

Sursa: moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *