Actualitate

Ministerul Sănătății: Incidența COVID-19 în Moldova a scăzut cu peste 16%, dar nu este „motiv de relaxare”

„Incidența pentru ultimele șapte zile constituie 220 de cazuri la o sută de mii. Deci, noi am coborât sub nivelul pragului de alertă Cod Roșu. La ora actuală avem cinci teritorii unde se menține nivelul de intensitate a procesului epidemiologic care corespunde nivelului roșu, municipiile Bălți și Chișinău, raioanele Vulcănești și Glodeni și Transnistria” a spus Svetlana Nicolaescu, secretar de stat, Ministerul Sănătății.

De asemenea, s-a redus și rata de spitalizare. Mai exact, în acest moment, 35 de spitale tratează pacienți cu COVID-19, rata de ocupare a paturilor fiind de sub 80%. Cu toate acestea, autoritățile avertizează populația că această evoluție nu este „motiv de relaxare”.

„Moldova a trecut de punctul critic în acest val. Ne așteptăm să scadă în continuare și presiunea asupra sistemului medical, dar aceasta nicicum nu înseamnă nu este un motiv de relaxare” a mai adăugat Svetlana Nicolaescu.

Marți, 9 noiembrie, pe întreg teritoriul țării, au fost înregistrate alte 1.141 de cazuri pozitive de coronavirus. 49 de cetățeni și-au pierdut viața din cauza pandemiei COVID-19.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *