UcrainaUE / Nato

Miniștrii de Externe din UE discută despre livrarea de muniție pentru Ucraina și adoptarea de noi sancțiuni împotriva Iranului

Luni, 20 martie, miniştrii de externe din Uniunea Europeană se reunesc la Bruxelles şi vor discuta despre livrarea de muniţie pentru Ucraina, adoptarea de noi sancţiuni împotriva Iranului şi evoluţiile din Tunisia, relatează DPA, citată de Agerpres.

Ministrul de externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, ar urma să participe la discuţie prin legătură video, pentru a-şi informa omologii despre situaţia actuală de pe teren.

De asemenea, și miniştrii europeni ai Apărării se vor alătura discuţiei despre planurile de a oferi două miliarde de euro pentru furnizări imediate şi pe termen lung de proiectile de artilerie pentru Ucraina, prin achiziţii comune de muniţie la nivelul UE.

Miniştrii de externe vor mai discuta și despre tragerea la răspundere a Moscovei în transferul forţat de copii ucraineni în Rusia, condiţiile Kievului pentru negocierile de pace şi eforturile de a facilita exporturile ucrainene.

Vă amintim la 17 martie, Curtea Penală Internaţională de la Haga a emis un mandat de arestare pentru Vladimir Putin pentru că a contribuit la deportarea de copii ucraineni în Rusia. Un alt mandat de arestare a mai fost emis şi pentru Maria Lvova-Belova, comisarul rus pentru drepturile copilului.

De asemenea, miniştrii ar urma să adopte noi sancţiuni împotriva Iranului din cauza încălcărilor neîntrerupte ale drepturilor omului prin reprimarea protestelor antiguvernamentale.

O serie de măsuri adoptate de preşedintele Tunisiei, Kais Saied, pentru a-şi consolida puterea se vor afla la rândul lor pe agenda de discuţii de luni.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *