Ungheni

Mistreții DISTRUG recolta locuitorilor din Zagarancea

Sătenii spună că atunci când era gardul de sârmă ghimpată, mistreții nu le distrugeau lanurile, scrie unghiul.info.

„Mănâncă şi porumbul, şi sfecla roşie, cartofii, au sfărâmat ceapa. Din această cauză am fost nevoiţi să strângem roada mai devreme, ca să salvăm măcar ceva. Acum însă ceapa, dacă nu era suficient uscată, începe să se strice, spune o femeie. 

Sătenii mai au o altă versiune. Ei spun că un businessman din oraşul Ungheni ar aduce mistreţii în păduricea de lângă Prut, apoi i-ar vâna.
Într-adevăr, de când a fost scos gardul din sârmă ghimpată problema respectivă s-ar fi înteţit. „Gardul era ca o piedică nu doar pentru mistreţi, dar şi pentru alte animale”, spune Vitalie Cracan, preşedintele Asociaţiei vânătorilor şi pescarilor din raionul Ungheni. 

Potrivit lui, porcii sălbatici caută hrană şi dacă nu găsesc în pădure îşi extind aria de căutare. Cracan nu exclude faptul că aceste animale ar veni din România. Totodată, Vitalie Cracan spune că oamenii ar trebuie să se adreseze autorităților locale pentru a fi despăgubiți. 

La rândul său, primarul comunei Zagarancea, Mihai Burlacu, spune că s-a adresat cu un demers la Ministerul Mediului în care cerea ca să-i permită „businessmanului”, care deţine în arendă pe un termen de 100 de ani fondul de vânătoare de pe o suprafaţă anumită, să vâneze mistreții. 

Cei de la minister le-au spus că vânatul porcilor sălbatici este interzis. 

Stirilocale.md
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *