Actualitate

Mitropolitul Vladimir a fost decorat de Patriarhul Kiril, unul dintre principalii susținători ai războiului din Ucraina, cu una dintre cele mai înalte distincții ale Patriarhiei Moscovei

Mitropolitul Vladimir a fost decorat de către Patriarhul Kiril cu una dintre cele mai înalte distincții ale Patriarhiei Moscovei – Ordinul Patriarhal, „Cuviosului Serafim de la Sarov”, gr. I. Aceasta i-a fost oferită la 13 octombrie, după finalizarea lucrărilor Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse, transmite Cotidianul.

„Această deosebită decorație este o apreciere a eforturilor Înaltpreasfinției Sale de consolidare a societății moldovenești în jurul valorilor Ortodoxe, dar și a vrednicei și îndelungatei păstoriri a turmei încredințate spre oblăduire”, se menționează în nota Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove.

Mitropolitul Vladimir a mulțumit Patriarhului Kiril pentru înaltul Ordin și pentru încrederea acordată, declarând că și în continuare, Biserica Ortodoxă din Moldova va merge pe aceeași cale a unității și statorniciei întru credință, se mai menționează în comunicatul Mitropoliei.

Vă amintim că în cadrul vizitei din Rusia, Mitropolitul Vladimir al Chișinăului și Întregii Moldovei, liderul bisericii din Republica Moldova subordonată canonic Rusiei, s-a rugat pentru sănătatea lui Vladimir Putin, notează TVR Moldova.

El a condus o liturghie festivă, la o mănăstire de lângă Moscova, unde clerul prezent s-a rugat pentru dictatorul rus care a dat ordin de a invada Ucraina, de a omorî cu sânge rece civilii din țara vecină, și bombardarea localităților ucrainene.

Pe de altă parte, reprezentantul Bisericii Ortodoxe din Moldova, protoiereul Vadim Cheibaş a declarat pentru Ziarul de Gardă că această vizită în Rusia a mitropolitului Vladimir este una „ordinară”, pe care „o face tradițional în perioada lunii octombrie, atunci când se serbează Sântul Cuvios Serghie de Radonej”. Ulterior, mitropolitul va participa și la o ședință a sfântului Sinod, potrivit secretarului mitropolitan.

Fiind întrebat dacă în cadrul vizitei mitropolitul s-a rugat pentru sănătatea Vladimir Putin, în contextul războiului pe care l-a declanșat în Ucraina, așa cum scrie presa de la Chișinău, Vadim Cheibaș a afirmat că îndemnul lansat de patriarhul Moscovei pentru ca credincioșii să se roage pentru Vladimir Putin „este valabil doar pentru spațiul Federației Ruse”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


comentarii

  1. Cine dracu mai are nevoie de momaile astea demagoage si corupte? Ce are luxul in care traiesc comun cu viata pe care cica a trait-o asa-zisul „mantuitor”? Cine mai crede vrajelile lor penibile? S-a rugat si Iisus pentru sanatatea lui Tiberius?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *