Actualitate

VIDEO. În timp ce armata Kremlinului bombardează Ucraina și omoară zeci de civili, Mitropolitul Vladimir se roagă pentru sănătatea fascistului Putin

În timp ce Federația Rusă bombardează Ucraina și omoară zeci de oameni, Mitropolitul Vladimir al Chișinăului și Întregii Moldovei se roagă pentru sănătatea dictatorului Putin. Acesta a condus zilele trecute o liturghie festivă, la o mănăstire de lângă Moscova, unde clerul s-a rugat pentru sănătatea prețedintelui rus, cântându-i mulţi ani celui care a invadat Ucraina, transmite TVR Moldova.

Sâmbătă, biserica rusă a sărbătorit ziua sfântului Serghie de la Radonej. Cu această ocazie, ierarhii patriarhiei ruse s-au adunat la mănăstirea de la Serghiev-Posad, acolo unde sunt păstrate moaştele sfântului. De la slujbă a lipsit patriarhul Kirill, despre care presa scrie că suferă în urma unor complicaţii provocate de Covid, scrie sursa citată.

În locul lui, liturghia fost condusă de Întâi-stătătorul bisericii ruse din Republica Moldova.

În timpul liturghiei, au fost rostite rugăciuni pentru armata agresoare, dar şi pentru Vladimir Putin.

„Încă ne rugăm ţie, Dumnezeului nostru, pentru conducătorul statului rus – Vladimir Vladimirovici. Dăi Doamne milă, îndurare, sănătate şi mulţi ani. Păzeşte-l de toţi duşmanii văzuţi”.

Mitropolitul Vladimir, pe numele său civil Nicolae Cantarean, este originar din Cernăuţi, Ucraina. Acesta deține din 21 iulie 1989 rangul de mitropolit al Mitropoliei Chișinăului și al Întregii Moldove, aflate sub jurisdicția canonică a Patriarhiei Moscovei și a întregii Rusii.

Vă amintim că luni dimineața, 10 octombrie, mai multe explozii au avut loc în capitala ucraineană Kiev, precum şi în oraşele Lvov, Ternopil şi Dnipro, după ce Moscova a acuzat Ucraina că a orchestrat puternica explozie ce a avariat podul-cheie care leagă Rusia şi Peninsula Crimeea, informează agenţiile de presă internaţionale.

„În dimineaţa zilei de luni, agresorul a lansat 75 de rachete, (dintre care) 41 au fost doborâte de apărarea noastră aeriană”, a anunţat comandantul-şef al armatei ucrainene, Valeri Zalujnîi, precizând că Rusia a utilizat ”drone de luptă”.

„În acest stadiu, se cunoaşte că sunt cinci morţi şi 12 răniţi”, a informat poliţia ucraineană pe Facebook, precizând că ”majoritatea bombardamentelor” au avut loc în ”centrul capitalei” ucrainene.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Păi mă „fraților” uite unul din motivele pentru care pentru voi UE o să fie doar o himeră și atât. Cum vă puteți închipui că intrați cu agenții de influență ruși cu grade fsb în UE? De ce nu apare o mișcare populară să dea la o parte biserica porcească de rit vechi impusă de maskva? Fiindcă moldoivanul îi frati cu rusu, di aia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *