CSI / RusiaRăzboi

Mobilizarea parțială din Rusia nu s-a încheiat ”deocamdată”. Peskov: Nu există un decret prezidențial

Mobilizarea parţială a sute de mii de rezervişti pentru a fi trimişi să lupte în Ucraina nu s-a încheiat ”deocamdată”, deşi mai multe regiuni au finalizat deja procesul, a declarat Kremlinul, marţi, 18 octombrie, potrivit AFP și Agerpres.

„Deocamdată nu există încă un decret prezidenţial” care să pună capăt mobilizării, a indicat purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov.

Declaraţia sa intervine la o zi după ce primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a anunţat închiderea centrelor de mobilizare militară în capitala rusă, deschise de aproape o lună.

Primarul Moscovei şi-a îndeplinit cota de recruţi care vor fi trimişi să lupte în Ucraina, de la anunţarea mobilizării parţiale de către Putin la 21 septembrie.

Menționăm că acest anunţ a provocat puternice îngrijorări şi a dus la exodul a zeci de mii de ruşi din ţară pentru a evita să fie înrolaţi.

Săptămâna trecută, Vladimir Putin a afirmat că anticipează ca acest val de mobilizare să se finalizeze ”în două săptămâni”, admiţând că s-au înregistrat rateuri.

Marți, Peskov a mai spus că mai multe regiuni şi-au încheiat procesul de mobilizare, dar nu a specificat care sunt acestea.

„Ministerul Apărării a stabilit cote pentru fiecare regiune. Unele spun că au terminat acest proces”, a declarat acesta într-o conferinţă de presă, asigurând că autorităţile ruse nu vor mobiliza mai mult decât cifra anunţată de 300.000 de rezervişti

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *