Actualitate

„Moldova în flăcări” – Moscova se pregătește de invazie

A devenit o certitudine că războiul pornit de ruși împotriva Ucrainei nu se va termina în curând, Moscova va miza pe o victorie totală, iar având în vedere împotrivirea Kievului, conflictul se poate întinde pe 10-15 ani, sau până la moartea lui Putin.

Declarațiile generalului rus despre formarea unui coridor din Crimeea până în Transnistria, arată că Moscova pregătește să-și alipească regiunea separatistă a R. Moldova, iar dacă Chișinăul va protesta, cel mai probabil rușii ne vor trimite câteva rachete ca să ne calmăm.

Scenariul evident pentru toți observatorii militari independenți

Chișinăul este pare a conflictului ruso-ucrainean, chiar dacă Moldova vrea acest lucru sau nu. Până la urmă implicarea în conflict nu necesită un acord din partea ambelor părți, este suficient o parte să vrea sânge, ca cealaltă să fie pusă în fața unei dileme – se împotrivește, luptă sau cedează și capitulează.

Moldova este parte a conflictului, deoarece trupele ruse din Transnistria sunt în același timp un pericol pentru Ucraina, dar și o țintă ușoară pentru forțele armate ucrainene. Chișinăul neavând niciun fel de politică coerentă de securitate și apărare, este la mână generalilor din cele două state, iar după ce Maia Sandu a adoptat o poziție neutră față de agresiunea rusă, va fi dificil să convingă Kievul să lase în pace armata ruso-teroristă din Transnistria. Ucraina, trebuie să recunoaștem, este în drept să anihileze orice pericol, mai ales că există decizia APCE în care se specifică clar că regiunea separatistă se află sub jurisdicția de facto Moscovei.

Jurnalistul ucrainean Iurie Butusov, a explicat detaliat de ce Ucraina trebuie să anihileze pericolul din regiunea separatistă, acesta fiind de părere că după eliberarea Transnistriei de armata rusă, aceasta trebuie oferită autorităților legale din Chișinău.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

1 comentariu

  1. Rusii vor arunca citeva rachete pe depozitele cu armament.Cit mai ieste timp,militarii sa mute munitiile in ala parte…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *