Politică

Trupele ruse din Transnistria trebuie anihiliate de forțele armate ale Ucrainei, iar regiunea să treacă sub controlul autorităților legale din Chișinău, jurnalist ucrainean

Să privim situația obiectiv – Putin a ales calea războiului total. Și singura șansă de a salva acum de la crimele în masă ale captivilor noștri de către pedepsitorii ruși este demilitarizarea Transnistriei ocupate de grupurile ilegale de mafioți care au capturat această parte legală a Moldovei.

Pe 22 aprilie, Rustam Minnekaev, comandant adjunct al Districtului Militar Central, a amenințat Ucraina cu o ofensivă de a se alătura trupelor ruse cu baza militară rusă din Transnistria: Armata rusă trebuie să obțină controlul deplin al regiunii Donbas și asupra regiunilor de sud ale Ucrainei. Acest lucru va permite crearea unui coridor terestru către Crimeea, dar și ieșire către Transnistria, unde „de asemenea sunt afectate drepturile populației vorbitoare de rusă”.

Această declarație este o amenințare oficială a Federația Rusă de a-și folosi bazele militare din Transnistria ca o viitoare platformă pentru a sprijini agresiunea rusă. Cuvintele lui Minnekaev obligă Ucraina să acționeze imediat și să prevină ofensiva rusă cu o lovitură asupra Transnistriei.

Înțelegem că Moldova mică nu are puterea de a elibera Transnistria de trupele rusești- care din punct de vedere legal este parte integrantă a Moldovei.

Prin urmare, Ucraina are dreptul legal de a demilitariza obiectele militare ale trupelor ruse care ne amenință pentru a elimina o dată pentru totdeauna amenințarea Minnekaev.
Ucraina este vitală pentru a lovi Transnistria din șase motive:

1. Capturarea multor mii de prizonieri ruși pentru schimbarea lor ulterioară;

2. Eliminarea amenințării atacului trupelor rusești, ofensiva rusă de la Minnekaev își va pierde sensul, după toate vom preda Transnistria eliberată sub controlul autorităților legitime și forțelor armate ale Moldovei;

3. Eliminarea unei zone tenebre de la granița Ucrainei, prin care Rusia face contrabandă cu fluxuri, și face miliarde din această contrabandă;

4. Confiscarea arsenalurilor de muniție rusească;

5. Eliberarea a două brigăzi care sunt obligate să protejeze sudul ucrainean de amenințarea din Transnistria;

6.. Transnistria este o sursă de terorism internațional care amenință toată Europa, de acolo agențiile de informații ruse furnizează ilegal arme în întreaga lume. A mai fost un atac terorist acolo astăzi. E timpul să eliminăm această amenințare la adresa Europei de Sud.

Concluzii:

Prin urmare, este necesar să reacționăm activ și măcar acum să prevenim ofensiva rusă, acționând înaintea ei.

Armata ucraineană va învinge ușor bandele naziste rusești din Transnistria, va demilitariza instalațiile militare și va obține fondul de schimb necesar pentru ca Rusia să nu mai împuște și tortureze prizonierii noștri.

Trebuie luat prizonieri acolo unde armata rusă este slabă, e necesar să se adune o asemenea sumă de fond de schimb ca răspuns la teroarea lui Putin pentru a ne elibera toți cetățenii.

Iurie Butusov

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Stimati guvernanti-treziteva! De ce nu le dati,ca ajutor avioanele MG29 ucrainenilor?? Ce asteptati?doriti sa vina rusii sa le ea. Aztazi,numai Ucraina ne poate ajuta s-a scapam de acest rejim separatist. Rusii deja deschis ne anunta cu. planurile lor de
    invazie militara.

    1. Draga domn Nicolaescu, grija dvs. de o invazie rusa nu este impartita de stimatii dvs. concetateni din nordul Moldovei. Mergeti d.e. la Zabriceni si veti vedea ca toti se roaga sa vina odata rusii, ca sa-i apere de americani. Si nu, nu ma refer la cei de etnie rusa, ci la moldovenii autohtoni. Poate nu v-ar strica o noua lectie a istoriei, sa fie chiar si ultima…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *